Cat de proaspata e saorma?

V-ati pus vreodata intrebarea “cat de proaspata e saorma” pe care o comandati?
– Pai foarte proaspata, ca o face-n fata mea!

Insa realitatea este alta. In timp ce lipiile si cartofii prajiti sunt relativ componente proaspete (cine stie cat or fi stat in galantarul supermarketurilor inainte sa fie cumparate), restul ingredientelor sunt ceva mai vechi. Insa cea mai “batrana” este carnea. Si nu de putine ori s-au gasit nereguli in saormeriile deschise ca ciupercile dupa ploaie in toate orasele din tara.
saorma
Acum a venit si randul Clujului, unde CJPC a gasit intr-un fast food carne expirata de 45 de zile, precum si frigidere ruginite. Saormeria a fost amendata cu suma de 30.000 lei si carnea expirata a fost confiscata. Pa aceasta tema vad si o stire ca un copil de 3 ani din Bucuresti a murit dupa ce-a consumat dintr-o saorma. Imi pare rau pentru bietul copil, ce vina avea el? Dar cam cata minte iti trebuie, ca parinte, sa dai saorma unui copil de 3 ani?

In mod normal, carnea poate fi congelata si timp de 40 de ani sau chiar mai mult, depinde doar de conditiile in care este pastrata. Adica ciclurile de inghet-dezghet strica orice produs alimentar congelat. 

S-au descoperit nu demult intr-o saormerie din Bucuresti vreo 4 “tepuse” cu carne tinute in conditii insalubre, in lazi frigorifice scoase din priza sau cu muste bazaind carnea intr-o veselie. Ca, nu-i asa, la foc si caldura mare, microbii dispar ca “fierti de vii“.

Asadar, cam cat este de proaspata o sarma pe care o comandam? Poate ajunge si la 2-3 luni carnea, in timp ce alte componente la 1-20 zile.

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
RUSINE, MARE RUSINE!…

Oare ce-as mai putea sa spun acum, dupa acest penibil 1-5 al FCSB-ului in disputa de aseara cu LAZIO Roma!?...

Fantoma seculară a pârciului sălbatic

Aveam vreo 8 ani. Anul de glorie 1988. Dacă pe vremea aia, când biletul de tren costa cât un cico,...

Efectele nedorite ale sărbătorilor!

Tot anul ne ferim de perioada sărbătorilor şi sperăm că anul acesta Crăciunul şi revelionul vor fi altfel, un pic...

Close