Câteva filme de neratat

A mai trecut o săptămână, deci mai pun aici câteva filme pe care poporul trebuie ar fi bine să le vadă.

Zeii Egiptului.
Un film fascinant, plin de acțiune de la un capăt la altul. Nu ți-a lăsat loc de răsuflat sau de dus la WC Nu mă puteam dezlipi cele 3 minute necesare.
Pelicula prezintă povestea zeului Horus (Nikolaj Coster-Waldau – Jaimie Lannister din “Game of Thrones“), în luptă cu unchiul său, Seth (Gerald Butler) și a muritorului Bek, care este mânat în această luptă ca de iubire. Nu iubire pentru zei, ci pentru soția lui, plecată în lumea de dincolo.
Un film plin de acțiune, captivant, care îți arată în același timp că iubirea adevărată nu se măsoară în aur sau bogății. Iubirea învinge moartea, imposibilul, zei, demoni. Mulțumim Ro Image pentru invitația la unul dintre cele mai bune filme de acțiune văzute vreodată.

Exit Speed – 2008
Un film de acțiune foarte reușit, chiar dacă este mai low budget. Arată ca un film de super acțiune din anii 90-2000, fără efecte pe calculator. Ăștia trag cu arma, mașinile se răstoarnă pe bune, iar exploziile sunt explozii, nu efecte CGI.
Un autobuz care traversa Texasul, lovește un motociclist nebun dintr-o bandă de motocicliști, ucigându-l. Șoferul oprește să vadă care e treaba și este ucis de unul din banda de motocicliști. Bandă care nu avea de gând să stea la discuții, ci să ucidă pe oricine. Cei din autobuz reușesc să plece, după alte câteva victime, luând-o pe un drum de țară, “in the middle of nowhere“, fără rețea la celulare. Dacă vor reuși să se salveze, veți vedea urmărind filmul.

The Omega Man – 1971
Filmul tată al “I am legend” cu Will Smith. După un război apocaliptic, lumea se împarte în două părți. A mutanților, care nu suportă lumina, nici solară nici de la becuri și cei câțiva supraviețuitori care noaptea se baricadează în case sau buncăre. Un singur om este în stare să oprească această nebunie, deoarece sângele acestuia era antidotul mutației. Filmul merită văzut, chit că la început poate părea static, iar secvențele în care acesta vorbește de unul singur, cu un bust al lui Cezar nu prea mai sunt pe placul nostru, cinefilului tânăr. Și această peliculă este o adaptare a ideii din “Last man on Earth – 1964

Ocean’s Eleven – 1960
Un film clasic, tatăl filmului cu același nume, cu George Clooney. În acest clasic vedem nume sonore, Frank Sinatra, Dean Martin și Sammy Davis Jr. O echipă de oameni, toți foști combatanți de război, pun la care un mega jaf, prăduind în noaptea dintre ani 5 hoteluri-cazinouri din Las Vegas. Dacă vor reuși aceștia să scape de lege, împreună cu prada, veți vedea urmărind filmul până la final. Un final neașteptat, demn de un film de geniu.

Remember – 2015
Zev Gutmann (Christopher Plummer) este un supraviețuitor al lăgărului de concentrare de la Auschwitz. Partea mai grea a vieții sale de bătrân este faptul că suferă de Alzheimer, uitând ce-a făcut în ultimii ani. Ajutat de Max, prietenul său, de asemenea supraviețuitor al Auschwitz, aceștia pun la cale să-l găsească pe ultimul ofițer nazist, Rudy Kurlander (Jürgen Prochnow) și să-l ucidă, deoarece, în război, acesta le ucisese cu sânge rece familiile celor doi evrei. Numai că amândoi erau bătrâni, într-un cămin, iar Max era într-un scaun cu rotile. Deci mâna răzbunării va fi a lui Zev, care se ajuta de notițe făcute pe mânecă în acțiunea sa. Max îi scrisese o lungă scrisoare pe care Zev trebuia să o citească după fiecare somn (când uita ultimii ani din viață). Va ajunge oare acesta să-l găsească și să-l ucidă pe nazistul Rudy?
Un film foarte bun, cu un sfârșit care m-a lăsat cu gura căscată. Vi-l recomand cu plăcere.

Enter Nowhere – 2011
Am căutat și alte filme cu Scott Eastwood. Am zis că voi găsi ceva mai acătării decât Diablo, filmul fantomă. Și-am dat de acest Enter Nowhere.
Un cuplu de răufăcători jefuiesc o benzinărie. Tipa observă și un seif vechi în spate și-i cere casierului să-l deschidă.
– Nu-ți va plăcea ce găsești în el.
Se aude o împușcătură, iar în secvența următoare avem o doamnă în alb, în mijlocul unei păduri, speriată. Aceasta găsește o cabană părăsită și se ascunde în ea. Apare Scot Eastwood care-i spune că e în pădurea aia de 3 zile și nu a reușit să iasă. După o vreme apare și criminala din benzinărie. Aceștia nu reușesc să iasă din acea pădure, orice ar fi făcut.
Care e legătura între ei? Unde se află și de ce? Inițial credeam că acea pădure este iadul, iar aceștia vor trebui să se căiască pentru greșelile vieții, însă m-am înșelat. Pădurea este un spațiu continuu, în care toate timpurile coexistă. Care este legătura între cei trei rătăciți și al patrulea, care apare misterios, rămâne să descoperiți singuri.

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cum îți promovezi afacerea online, prietenaș?

Că noi românii ne-am apucat de afaceri, nu mai e niciun secret. Însă, din păcate, noi n-o facem cu cap....

Mad Max varianta cart & paintball

În caz că n-ați văzut până acum filmul Mad Max, ar fi timpul s-o faceți. După vizionarea lui, filmulețul de...

Terminator vs. Robocop!

Gata fraților! După 20 de ani de așteptări, vedem, în sfârșit, lupta dintre Terminator și Robocop. Oare cine va câștiga?...

Close