Câteva fobii interesante

Sorin îmi scrisese în urmă cu ceva vreme despre fobii. Așa că i-am ascultat sfatul și vă prezint mai jos câteva fobii, de la interesante la… ciudate!

Acusticofobie (sau ligirofobie) – Teamă patologică față de zgomote, mai ales bruște puternice, de sunete în general sau sunete specifice: zumzetul albinelor, strigătele de teamă sau de durere a copiilor, țipetele de agonie sau panică ale altor persoane, șuieratul, pocnetul baloanelor.
Cred că am fobia asta. Adică pocnetul baloanelor mă înspăimântă. La fel și orăcăielile a mai multor copii de-odată. Însă cu zumzetul albinelor nu am nicio teamă. A, teama de-a fi înțepat, aia da.

Ailurofobie – Teamă morbidă de pisici. Serios, există persoane care au o teamă de pisici ceva de speriat. Probabil de la faza aia cu “am auzit pe unu’ care s-a îmbolnăvit de plămâni și când l-au desfăcut la autopsie, pe plămâni era numai păr de pisică“. Am auzit cu toții povestea asta. Însă dacă nu te omoară smogul, tutunul și poluarea actuală, niște fire de păr de la pisică nu-ți vor provoca nimic.

Belonofobie – Teamă patologică de înțepăturile cu acul. Din păcate, multe persoane suferă de această fobie. În trecut sufeream și eu. Acum m-am mai liniștit. Însă tot nu suport să văd cum mi se ia sânge. Sau să văd mult sânge la alte persoane.

Bibliofobie – Aversiune patologică, ură față de cărți, albume, biblioteci. Boala cocalarilor care nu știe dăcât kărtzile dă jok!

Cheraunofobie – Teamă patologică de tunete. Sufgăr de asta. nu mi-e frică de fulgere cât de tunete, de zgomotul acestora foarte puternic. La fel ca și acusticofobia.

Coitofobie – Teamă de a realiza actul sexual. Of Doamne, cât de crudă poate fi fobia asta…

Melofobie – Aversiune patologică față de muzică. Altă fobie de-a dreptul idioată. Ca și sexul, cum să-ți fie teamă de asta? Adică unul care suferă de amândouă, dacă vede un cuplu făcând sex pe muzică, ce face? Moare de inimă?

Musofobie – Teamă patologică de șoareci sau șobolani. Cine dracului suportă șoarecii sau șobolanii? Pot trece aici și șoriceii ăia albi (cobai) și gândacii.

Cred că oricine ar trebui să parcurgă lista de fobii întreagă pentru a descoperi de ce anume suferă (poate și fără să-și dea seama). Și poate unii vor încerca să-și înfrângă temerile nejustificate.

Comments

comments

7 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Dar mai vine iarna asta?

Mă nene, dar iarna asta mai vine? Că ger și vânt am mai văzut noi. Însă un petic de alb...

3 situatii in care poti apela la un detectiv particular Craiova

Lumea in care traim este una incerta – cand ne asteptam cel mai putin, primim cele mai cutremuratoare vesti si...

Păcăleală de 1 aprilie

Fiind 1 aprilie, toată lumea se întrece în redactarea articolelor credibile despre updatele de pagerank, ridicarea vizelor din America, precum...

Close