Câteva paradisuri în care NU AȘ locui!

Faptul că-mi doresc să stau departe de București, la malul mării/ oceanului, ba chiar pe insula mea, nu este secret. Cu toate acestea, există și paradisuri în care nu aș vrea să locuiesc. Nu mai mult de-o vacanță, ba chiar absolut deloc.

Ziceam că-mi place în Hawaii. Pardon, că mi-ar plăcea să locuiesc acolo. Însă după ce-am căutat pe hartă unde e, parcă-parcă mi se ia gândul. Zborul până acolo este de 12 ore din USA. Plus din Romania până în USA. alte 12-14 ore. Și eu abia am rezistat 2 ore cu avionul, până în Cipru. Iar o călătorie de 2 săptămâni cu vaporul iese din discuție. De la ruliul vasului mi se face un rău ceva de speriat.

Sunt un om al pământului, asta e clar. În apă doar să mă bălăcesc, iar zborurile să fie cât mai scurte, cât mai rapide și cât mai aproape de suprafață. Asta deoarece nu există încă submarine pentru pasageri. Că la 2-3 metri de suprafață, nu mi-ar fi frică de nicio furtună. Dar să revin la paradisele de care ziceam.

Insula Paștelui.
O vacanță ar fi frumoasă acolo, dar cam atât. O i insuliță în mijlocul oceanului, la mii de kilometri de civilizație. Nu că aș duce musai dorul plajelor cu mici și manele de la Mamaia, dar nici așa, în pustietate absolută.

Polinezia Franceză
Nici măcar o vacanță nu cred că aș fi în stare s-o petrec acolo. Mi se pare enorm de mult de ajuns până acolo. Aș prefera să merg pe jos pe tot Zidul chinezesc decât să zbor până acolo. Departe rău. Cea mai apropiată insulă mai cunoscută e Fiji, apoi Noua Zeelandă. Care-s și alea destul de departe. Să zicem că aș reuși să ajung acolo, însă mi-ar fi extrem de frică de tsunami și vulcane. Țineți minte tsunami-ul din 2004? Și când vine prăpădul, nu mi-ar plăcea să mă știu pe-o insulă departe de orice civilizație.

Insule mici și frumoase sunt pe tot globul. Nici nu știi de existența lor până nu le găsești întâmplător pe Google Earth. Program pe care-l folosesc aproape zilnic.

Însă o insulă apropiată de casă (și de continent) ar fi una în Grecia. Care are vreo 600 de insule. Evident, aș dori una cu apă potabilă, nu să mă duc zilnic pe continent pentru 10 litri de apă. Mă interesasem mai demult să-mi iau o insulă în statele Unite. 45.000 de dolari. Dar nici acolo n-ar fi raiul pe pământ. N-ai voie să tai copacii, n-ai voie să faci una, alta. Și deoarece nu orice insulă înseamnă plajă, mare, soare și distracție, o face cu atât mai puțin dezirabilă.

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
NOI SI REPETATE DOVEZI ALE PUTERII, IMPOTRIVA JUSTITIEI!

„M-am saturat de derbedei si de toape”, a spus folosoful Andrei Plesu, într-o interventie telefonica la Digi 24, acolo unde...

Cum alegem lampa de fotopolimerizare

Lampa de fotopolimerizare este un produs care se află pe lista dotărilor minime oricărui cabinet dentar, datorită rolului esențial pe...

România peste hotare

De vânzare! Concursuri! Hai să vă explic acum cum ești tu văzut ca persoană în afară. Tu ca cetățean român,...

Close