Câteva paradoxuri despre România

Prezint mai jos câteva paradoxuri despre România, pe care le-am descoperit de-a lungul timpului. Unele foarte adevărate, altele către mituri. Însă, zice-se, orice mit are un sâmbure de adevăr, așadar, tot amalgamul de mai jos formează un total care se numește, din păcate, România.

Iarna, dacă vrei să răcești ceva fierbinte (o cană de lapte sau ceai), nu trebuie s-o pui în fața ferestrei deschise. E de ajuns s-o lași câteva minute pe calorifer și va avea același rezultat. Atenție să nu uiți cana acolo, că a doua zi va fi înghețată bocnă.

Canadienii folosesc afișe tridimensionale sub forma unor gropi care obligă mașinile să încetinească. În România folosim gropile din asfalt, fără să mai aruncăm banii pe afișele scumpe.

România e țara unde un primar aflat în pușcărie câștigă alegerile! Sursa

România e plină de oameni inteligenți. Numai că aceștia, oameni cu glagorie fiind, trec granițele și nu se mai întorc.

România este printre puținele state în care președintele nu are mai nicio putere. După modelul Germaniei, cancelarul conduce țara, în timp ce președintele… zău, n-am idee ce face. La fel și la noi, președintele e mut și stană de piatră, în timp ce țara e condusă de guvern.

Miturile spun că România e țara în care oamenii se ajută unul pe altul. Așa e, am văzut că unul era câzut la pământ și doi îl luau la șuturi. A venit un al patrulea individ oarecare de pe stradă și-a început și el să ajute. La împărțitul șuturilor celui aflat la pâmânt.

Românii se plâng că n-au bani. Paradoxal e că-i vezi pe toți zilnic în mașinile personale, nemulțumiți de trafic. Or avea benzină la robinet.

In Romania avem un deficit de forta de munca de peste 30%. Paradoxal, exista zone unde rata somajului trece simtitor de 10%. Si aici nu vorbesc de orasele moarte, foste orase-satelit miniere.

Romania castiga an de an turisti mai multi ca-n anii precedenyi. Paradoxal, din ce in ce mai multi romani prefera sa-si petreaca vacanta in alte statiuni decat cele autohtone. Statiuni pe care, de altfel, nu le-au vizitat niciodata.

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Ce criterii trebuie sa indeplineasca un acoperis modern

De-a lungul vremii, acoperisurile au fost supuse transformarilor repetate, materialele de constructie devenind tot mai performante. Din acest motiv, acoperisurile...

Amintiri din comunism – Amenda dublă!

Întâmplarea de mai jos s-a petrecut în 1985, pe când a fost iarna aceea grea, cu multă zăpadă căzută peste...

DESPRE VIN SI DESPRE ISTORIA SA!…

"Tineretea este o betie fara vin si batranetea este un vin fara betie." - spune un proverb german... Cu mai...

Close