Cati bani cheltuiesc romanii pe software?

Românii cheltuiesc enorm de sărbători, zile de naștere și Black Friday. Însa câți bani consumă aceștia pe software? Sincer, nu știu. Și articolul de față nu va fi vreo încercare în a afla adevărul. voi arăta însă evidentul. PREA PUȚIN. Românul ete obișnuit să “cumpere” programe și jocuri din mediul on-line. Adică descărcatul de pe torrente. Nu există vreun român cu acces la internet care să nu fi dat jos “pe șestache” ceva de pe net. Fie el Windows, Office, Photoshop sau vreun antivirus cu licență până în 2100. Să fie și la copii!

M-am lovit (nu de puține ori) de problema asta. am nevoie de un program care costă X euro.
– Stai maă, cât costă? 50 de euro? Pe an? Nu-l iau eu mai bine de pe torrente? Și cu 2 milioane îmi iau înghețată și bag benzină?

Și dacă stăm să ne gândim, 200 lei pe an pentru un program cu update-uri pe viață nu e deloc o idee rea. Plătești programul, ai parte de suport tehnic la orice oră și-n mod sigur nu ți se va strica după 2 luni. Că și ăștia care fac programele găsesc zilnic moduri de-a le face inutilizabile de operatorii “de cartier“.

La fel și cu jocurile. De ce să dai 200 lei pe un joc pe care-l termini în 3 zile? Uite așa n-am dat când a fost cazul cei 200 de lei și acum nu pot juca “The Crew“. Deoarece a cam trecut timpul jocului și sunt puțini jucători.

Am spus mai sus că nu există utilizator de internet care n-are ceva “pe nașpa” pe calculator. Nu de alta, însă și cel mai corect utilizator, care are și windows și Office, antivirus și alte programe cumpărate, tot pe torrente va da buzna să descarce primul episod din Game of Thrones

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
PREVIZIUNI: LUCRURI UTILE DAR CARE, CU TIMPUL, VOR DISPAREA!

Cand si cum, este deocamdata greu de spus cu exactitate. Se fac insa unele previzuni care, apreciaza specialistii, vor deveni...

Buci!

Azi n-am timp de stat pe blog. Și cum voi lipsi o bucată de vreme, vă las în compania unor...

FUFOrial Wasabi

Uite cum se bucură lumea! Un nou FUFOrial! E primul mini-FUFOrial. Făcut ca să demonstrez mortului că Spanac e mai...

Close