Ce-ai face cu 1 milion de euro?

V-ați întrebat vreodată ce-ați face cu un milion de euro? Probabil că da. Asta în timp ce noi, oamenii de rând, doar visă să avem pe mână această sumă, alții, cei ce conduc lumea din umbră și nu numai, cheltuie milioane de euro pe zi. Și asta pe ciorapi, bijuterii de lux și mașini scumpe.
Văzusem nu demult un filmuleț unde erau filmate peste 40 de Ferrari în fața unei proprietăți. Deja mi se pare de prost gust, sincer. De ce să ai 40 de mașini absolut la fel? Măcar de-ar fi fost de culori sau modele diferite, însă toate erau roșii, pare-se modelul 599.

Așadar, voi ce-ați face cu un milion de euro? V-ați lua 3 Ferrari? Eu în mod sigur nu. Aș prefera să dau 100.000 de euro ca să-mi fac o mașină pe comandă. Vechea dragoste, Dodge Charger 1969, cu un motor capabil să dezvolte peste 300 km/h. Unul electric. Evident, nu voi circula niciodată cu viteza aceea, însă în mod sigur voi întoarce câteva priviri.

Apoi, Dacia mea mi-aș recondiționa-o de la zero. Aș face-o ca ieșită din fabrică. Atât doar că aș băgat 50.000 de euro în ea. Tracțiune 4×4, motor puternic, tot tacâmul. Va arăta ca una originală, însă, la nevoie, voi da peste bot atâtor cocalari cu bolizi de zeci de mii de euro, care circulă pe șosele, de parcă acestea le-ar aparține.
Îmi voi lua o casă la curte, musai cu piscină, visul meu dintotdeauna, voi da și rudelor cât să-și poată pună la bancă 10-20.000 de euro. Cu toată treaba asta aranjată, consider că voi avea 500.000 de euro rămași.

Asta că tot nevastă-mea tot are visul de-a lua premiul cel mare la loto 6 din 49. Nu vrea 5 numere, în ruptul capului. Le vrea pe cele 6, ca să aibă de unde împărți și celor din jur. Inițial îi ziceam că degeaba visează numai la premiul cel mare, că visele de îmbogățire peste noapte nu se vor realiza. Însă, când am aflat că vrea să-i ajute și pe cei din jur cu o mare parte din premiu, mă uit înaintea ei la rezultate loto, poate o fi câștigat.

Eu nu joc la loto, însă îi țin pumnii neveste-mii. Nu de alta, însă nu mi-ar strica Chargerul ăla deloc…

charger

Ori îi voi băga într-o bancă, ori îi voi transforma în aur, argint și platină, ori îi voi pune să muncească pentru mine. Aș face o afacere care să meargă. Încă nu știu ce, însă, în mod sigur, atunci când voi avea acei bani, voi avea și câteva idei numai bune de pus în practică.

Așadar, voi ce-ați face cu un milion de euro?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.