Ce ar trebui inventat

Ieri am trecut pe la Kaufland și am făcut o scenă demnă de filmele cu proști. Am luat una-alta, iar la casă am văzut că aveam doar jumătate din bani. Pune iar produsele înapoi pe tejghea, iar adună-le, vezi la care renunți, vezi ce iei etc. Și pe tema asta mi-am făcut un car de nervi. Însă mi-a dat și o idee genială pe care ar trebui s-o pună careva în practică.

Căruțul de cumpărături inteligent.
Pui 3 kile de lapte în el? căruțul îți afișează că ai de plată 13 lei. Mai adaugi 3 kilograme de portocale? 20 de lei. Încă două pâini? 23 de lei. Ce, ai luat bere? 26 de lei!
Și uite așa, vezi că, la un moment dat, suma pe care o ai în buzunar (sau suma pe care ești dispus să o dai la shopping) a fost depășită de contravaloarea produselor din coș/ căruț. așa că mai scoți ceva, până când totul va fi la un nivel satisfăcător.

shopping-cartÎn acest fel s-ar elimina problemele dese care apar din cauza unor amețiți ca mine, care pun produse în căruț fără să se uite la suma de-o au în buzunar.
Toate cozile ar merge mult mai repede, iar produsele perisabile (înghețată, cârnați, caserole de mici etc), nu s-ar mai lăsa la tejghea, printre gume de mestecat, mentosane și prezervative, ci ar fi puse la locul lor.

Sau dacă ar fi prea dificil să creezi acest căruț (unii s-ar putea chiar să-l ia acasă), atunci ar fi foarte mișto ca banda pe care-ți pui produsele la casă să-ți afișeze cât costă ce-ai urcat pe ea. Să mai există un sistem cum are casiera, undeva la mijlocul benzii. Și pentru fiecare client în parte, să arate în prealabil cât are de plătit. Astfel, ajuns la casă, să ai deja banii pregătiți, nu să te cauți prin buzunare încurcat, precum Columbo, c-o moacă pierdută:
– Jur că era într-un buzunar… Două secunde vă rog!

Comments

comments

18 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.