Ce avantaje ofera aparatele de incalzit cu aer cald si care sunt criteriile de achizitionare a acestora

Datorita duratei indelungate a iernii in Romania, necesitatea incalzirii eficiente a caselor si a spatiilor comerciale si industriale este mare, iar aparatele de incalzit cu aer cald se vor dovedi extrem de folositoare in acest sens. Aparatele de incalzit cu aer cald sunt eficiente atunci cand temperaturile de afara sunt scazute si aparatul de aer conditionat nu mai functioneaza datorita conditiilor meteo. Aparatele speciale pentru incalzire se vor dovedi mijloace de generare a caldurii extrem de importante, de care depinde sanatatea si confortul utilizatorilor.

aparate de incalzit cu aer cald

De ce si cum se alege cel mai bun aparat de incalzit cu aer cald?

Pentru a alege cel mai bun aparat de incalzit cu aer cald pentru acasa este necesar ca potentialii cumparatori sa tina cont de unele criterii in acest sens. In plus, detinatorii si utilizatorii aparatelor de incalzit cu aer cald trebuie sa stie ca in cazul folosirii dispozitivelor cu combustibili lichizi, este necesara actiunea de autorizare arzatoare de reprezentantii ISCIR.

Pentru a alege cel mai bun aparat de incalzit cu aer cald care sa satisfaca cel mai bine nevoile locuintei, clientii trebuie sa se informeze foarte bine, astfel incat sa identifice cel mai bun raport calitate-pret de pe piata la ora actuala.

In functie de capacitatea de lucru, aparatele cu aer cald pot fi conventionale sau industriale. Cele conventionale au o putere cuprinsa intre 1500 si 2500 W, ceea ce inseamna ca pot incalzi 20-40 metri cubi de aer. Cele industriale, pe de alta parte, au o putere de minim 3000 W si sunt capabile sa incalzeasca o suprafata de 30 de metri patrati. Aparatele de incalzit cu aer cald cu GPL sau pe motorina au o putere mare de incalzire si sunt necesare in spatiile de peste 200 de metri patrati.

In alta ordine de idei, sistemul de incalzire este la fel de important, existand aparate de incalzit cu aer cald cu convectie sau cu ventilatoare. Alegerea depinde de rapiditate cu care utilizatorii prefera sa incalzeasca incaperea si cat de mult isi doresc sa reziste efectul termic. Din punct de vedere al alimentarii, aparatele de incalzit cu aer cald pot folosi electricitate sau combustibili de tip motorina sau GPL.

Aparatele de incalzit cu aer cald pe motorina sau GPL sunt folosite numai in scop industrial, in hale sau santiere, unde, potrivit ABC Control, folosirea aerotermelor electrice ar fi foarte costisitoare. Din punct de vedere al dimensiunilor, sistemele de incalzit cu aer cald electrice sunt prietenoase cu spatiul limitat si sunt si foarte usoare si facil de mutat dintr-o incapere in cealalta, in timp ce aparatele pe baza de motorina sau GPL sunt periculoase daca nu sunt autorizate si verificate si sunt mai grele si mai dificil de mutat.

In plus, aparatele de incalzit cu aer cald trebuie sa dispuna si de unele functii pentru a se dovedi o alegere potrivita, printre care si termostatul incorporat, mai multe trepte de ventilare, protectie antiinghet si oprire automata.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.