Ce calculator ați avut prima dată?

vectra286Prin 1992-1993, maică-mea și-a luat primul calculator. Era un 286 cu monitor alb-negru. M-am jucat Supaplex, un joc superb, Moto GP, Alley Cat, Overkill, jocuri de care unii nici măcar n-ați auzit. Nu am avut calculator HC, nici console cu jocuri pe casetă audio. Eu aveam PC și mă mândream cu asta. Însă niciodată calculatorul nu s-a pus în fața pasiunii mele pentru jucatul în natură, în spatele blocului sau în parc.

Apoi, după un an, i-am făcut upgrade la PC. A devenit un frumos 386, cu monitor color, de 14 inci. Calculator de la care am, în prezent unitatea floppy. A ieșit din garanție în martie 1993. Însă funcționează și acum! Un no-name, Assembled in Malaysia. Un 586 a venit în casa noastră câțiva ani mai târziu. Deja calculatoarele erau la modă, apăruseră primele Pentium, însă noi cu 586 rămăseserăm. Țin minte că la 586 am folosit pentru prima dată un mouse, prin 1996. Până atunci mă foloseam doar de tastatură. Trebuia să te descurci în windows 95 doar cu tastatura. Însă nu aveam probleme.

Primul meu computer personal a fost luat prin 2001. Un AMD 2200+. Hard de 120 de giga, 2 giga ram. Rupea topurile în jocurile vremii. A costat 22 milioane de lei. Bani serioși nu glumă! (dacă aveam salariul 500 lei lunar). Acel PC l-am avut până acum 3 ani. Când, l-am dat (împreună cu cel luat în 2009) ca să-mi fac sistemul actual. Nimic spectaculos, I3-2120, 8gb ram, hdd-uri diverse de vreo 3 tera și o placă video de care sunt tare mândru. Palit 760 GTX.

Cât despre periferice, să tot fie. Câteva am avut și care funcționează și acum. Nu vorbesc de mouși și tastauri, schimbate de câteva zeci de ori în 20 de ani. Vorbesc despre imprimante. Prima imprimantă a fost un Epson LX 1000, imprimantă cu ace, pe care o am și acum și funcționează fără probleme. Cea de-a doua imprimantă, luată de la imprimante second hand, este un Hp 1010. Este imprimanta pe care o folosesc curent. Ultima dată am încărcat cartușul acum 10 ani. A cam început să ceară o reîncărcare, însă dacî-l scot și-l agit bine, mai merge să scot câteva zeci de coli fără problemă. Fac treaba asta de câteva ori pe an.

De-a lungul timpului am mai luat câteva imprimante, care s-au dovedit o afacere proastă. Veneau încărcate 25% cu tuș, apoi un cartuș nou făcea cât imprimanta. Și nu, nu se puteau reîncărca. Că cip, că draci d-amiaz. Acum m-am prins, cel mai OK est să-mi iau un sistem CISS. Îmi voi lua o imprimantă color și voi achiziționa un sistem minune pentru ea. Și după aia, țin-te Pârleo! Câte pagini color am să scot eu…

Comments

comments

11 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ecran tactil

Azi Spanacul are prima bătălie crâncenă sub egida Blogwars. Și vă voi vorbi despre un ecran tactil. Cel de la...

Suntem români numai de ziua națională?

Azi e 1 decembrie, ziua națională a Românilor. Vă scutesc de texte de genul "La mulți ani", "să fim mai...

Recomandări de… gadgeturi!

Încep o nouă emisiune, un nou serial, cum vreți să-l numiți. De data asta mă voi ține de el. Se...

Close