CE FAC ROMANII(NU TOTI) PE TIMP DE PANDEMIE!…

Rusine sa le fie.Da ,pentru ca de la o vreme, mai ales dupa extinderea pandemiei ce-a declansat mai peste tot o stare de frica si panica ,asistam pasivi la o crestere a numarului de infractiuni comise de diversi cetateni romani.Faptul ca majoritatea infractorilor sunt de origine roma ,aduce grave prejudicii de imagine celorlalti romani facandu-se astfel in mentalul colectiv european egalitatea “rom=roman”. Modificarea Dictionarului Limbii Romane prin introducerea cuvantului “rom” in loc de “rrom” sau “tigan” a creat si creeaza si mai mare confuzie pentru cetatenii europeni care acum au suficiente motive sa considere cetatenii romani drept infractori! Ca cetatean al acestei tari imi exprim si pe aceasta cale indignarea fata de starea de fapt la care s-a ajuns.Cu atat mai mult cu cat,chiar si acum ,in Stare de Urgenta, zilnic auzim la stiri despre multe fapte negative savarsite de catre unii din concetatenii nostri.
Uneori,in cazuri limita, când autorităţile sunt neglijente,lipsite de initiativa si minim interes, oamenii de rând sunt obligaţi să ia măsuri pe cont propriu!Aflu insa ca deşi la Ţăndărei s-a instituit carantină , mai mulţi localnici erau preocupaţi de detereorari si furturi din reteaua transportului feroviar!Astfel ,ei s-au organizat şi au furat cca 5 km de cale ferată, pentru a izola complet oraşul de restul ţării.Chipurile , ca sa…,,nu se extinde epidemia de coronavirus si-n restul tarii!”,,Degeaba pui poliţie pe toate şoselele care intră în Ţăndărei dacă laşi trenul să circule nestingherit. Vin şi pleacă oameni agăţaţi de tren, credeţi-mă, i-am văzut cu ochii mei. Cineva trebuia să facă ceva”, spunea pentru presa, Jean, coordonatorul… mişcării civice.Si cum nici-o faptă nu rămâne nerăsplătită,aflu tot de pe net ca un întreprinzător local din domeniul recuperării materialelor feroase i-a recompensat pe autorii gestului civic cu aproape 1 leu pe kilogramul de şină, şi o ladă de bere pe deasupra!Acesta-i doar un exemplu.

 

Cazuri similare se petrec si-n alte domenii ,chiar daca odată cu introducerea Ordonanțelor militare(nu le mai stiu numarul), au ieșit pe străzi și militarii. Înarmați ca pe timp de RĂZBOI, aceștia patrulează alături de polițiști și jandarmi.Vazandu-i nu poti sa nu te intrebi:de ce nu a fost scoasă ARMATA să păzeasca pădurile din România care au fost defrișate de hoții de lemne?De ce hotii,n-au fost si nu sunt amendati?!De altfel, foarte multe filmulețe postate în aceste zile pe net, ne arată că în timp ce noi stăm în casă(pana cand,nu se stie), multe camioane transportă intr-o veselie, zeci de tone de material lemnos!Oare nu ar fi fost mai utilă intervenția lor ,adica a militarilor,acolo unde-i mare nevoie de ei,ci nu pe strazi unde,haideti s-o recunoastem, situația actuala încă nu o cere? Când vom vedea oare parlamentari care să inițieze totusi un proiect de lege care sa prevada ca pe timp de pace, pădurile să fie păzite și de militari, poate așa nu vor mai fi tăiate in mod barbar ca-n prezent?!
Dar pentru prevenirea, descurajarea și combaterea infracționalității este absolut necesar ca si noi,toti cetatenii, să nu încurajam sub nici o forma furturile si cerșetoria sau comerțul ambulant ilegal,specula și să anunțam cu operativitate,la Politie,fara frica sau retinere, orice faptă cu aspect infracțional!..

Marc Ciubotaru

Comments

comments

One Comment

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.