Ce înseamnă să ai un acoperiș deasupra capului

De curând m-a vizitat Petre, un vechi prieten de-al meu, pentru a mă invita pe mine și soția mea la el, pe 31 decembrie, pentru a petrece împreună trecerea dintre ani. Urmau să mai vină încă două cupluri, pe care le cunoșteam. N-aveam încă niciun plan pentru revelion și urma să mă consult cu soția mea asupra acestei invitații. Probabil, îi vom da curs. Foarte interesantă a fost însă discuția noastră asupra a ce înseamnă pentru orice om să aibă un acoperiș deasupra capului.

Eram în livingul locuinței mele, bându-ne cafeaua. Gândindu-mă la invitația lui, mă gândea, că de Revelion vom fi opt persoane și l-am întrebat dacă vom avea loc cu toții, fără să ne stânjenim unii pe ceilalți.

– Da, băiete, e destul loc, mă asigură Petre. Și, la o adică, putem mânca în două serii, ca la cantină! Am izbucnit în râs, iar Petre reluă: Oricum, pe voi vă scoatem pe balcon, dacă n-avem loc să ne desfășurăm, deci nu-ți face probleme!

– Petrică, să știi că la mine n-am putea încăpea mai mult de 6 persoane. Și astea, doar dacă sunt subțirele. Uită-te și tu ce living mic am!

– Mda, e mai strâmt decât la mine. Era frumos să fim undeva, la munte, nu în București. Putea fi și într-un bloc, nu neapărat la o cabană. De exemplu, mi-ar plăcea un apartament în Brașov, dar presupun că-i scump…

– Ce vorbești, Petrică? l-am întrerupt eu. Brașovul e plin de apartamente noi! Am citit recent despre o companie care a ridicat multe blocuri. Maurer Imobiliare îi zice. Dacă vei căuta pe internet imobiliare Brasov, precis dai de ea. Și, ca orice marfă, fiind multă, prețul e scăzut.

Petre se scotoci prin buzunare și scoase niște mărunțiș:

– Crezi că banii ăștia mi-ar ajunge pentru o garsonieră?

– Vorbeam serios! Dacă vrei să-ți iei un apartament, află că Avantgarden 3 Brașov e cel mai ambițios proiect al companiei, care presupune o ofertă de peste 3500 de apartamente noi.

– Bați câmpii, băiete! Și o faci fără eleganță, asta-i mai trist! Asta înseamnă un cartier întreg!

– Sunt blocuri de 8 etaje, Petrică! Sunt 36 de apartamente pe o scară de bloc. Dacă sunt 4 scări, sunt 144 de aparamente într-un bloc. Hai, că doar ești intelectual, om cu școală!

– Sunt inginer, nu intelectual! râse oaspetele meu. Așa o fi. Dar asta înseamnă că și-au văzut idealul împlinit o mulțime de oameni, ceea ce nu-i puțin în România de azi.

– Cine te contrazice? l-am întrebat, retoric. Și apoi, în peste 10 ani, compania a livrat deja peste 3500 de apartamente noi în Brașov, Sibiu și Cluj Napoca. În viitor, își va dezvolta afacerile și în alte localități.

– Înseamnă că-i tare compania asta!

– Mă bucur că până și tu, un biet inginer, realizezi asta! Simplul fapt că 90% dintre apartamente sunt vândute încă din faza de proiect, arată încrederea clienților în companie.

– Au produse de calitate la un preț convenabil, observă Petre.

– Păi, compania a cumpărat un teren în zona Tractorul și s-a demarat proiectul Maurer Residence, care va da Brașovului 750 de apartamente în blocuri cu 4,6 și 8 etaje. La sfârșitul anului trecut a fost doborât un record: 1000 de apartamente vândute în cele 3 proiecte de care-ți spuneam. Reține că garanția e de 5 ani pentru apartamentelor pe care le construiește!

– Da, da, acum înțeleg, ripostă Petre. Mă, tu ești în cârdășie cu ei! Lucrezi la compania asta, așa-i?

– Deocamdată, nu. Dar anul acesta a primit premiul pentru cea mai profitabilă companie. Așa că, dacă ajunge și pe aici…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
La pomul lăudat să nu te duci cu sacul

O expresie românească sună cam așa: "La pomul lăudat să nu te duci cu sacul". Bă te duci cu mâna...

Ai înapoia un telefon pierdut?

Ziceam zilele trecute pe Facebook că am găsit un telefon pe jos. Primul gând a fost "să vedem ce telefon...

Victor Nemeș a părăsit Masterchef. Nici la Titanic n-am plâns așa!

Ieri a fost penultima ediție Mastrerchef. Din păcate au părăsit concursul doi dintre favoriții mei. Victor Nemeș și Nini. Vreau...

Close