Ce înseamnă să ai un acoperiș deasupra capului

De curând m-a vizitat Petre, un vechi prieten de-al meu, pentru a mă invita pe mine și soția mea la el, pe 31 decembrie, pentru a petrece împreună trecerea dintre ani. Urmau să mai vină încă două cupluri, pe care le cunoșteam. N-aveam încă niciun plan pentru revelion și urma să mă consult cu soția mea asupra acestei invitații. Probabil, îi vom da curs. Foarte interesantă a fost însă discuția noastră asupra a ce înseamnă pentru orice om să aibă un acoperiș deasupra capului.

Eram în livingul locuinței mele, bându-ne cafeaua. Gândindu-mă la invitația lui, mă gândea, că de Revelion vom fi opt persoane și l-am întrebat dacă vom avea loc cu toții, fără să ne stânjenim unii pe ceilalți.

– Da, băiete, e destul loc, mă asigură Petre. Și, la o adică, putem mânca în două serii, ca la cantină! Am izbucnit în râs, iar Petre reluă: Oricum, pe voi vă scoatem pe balcon, dacă n-avem loc să ne desfășurăm, deci nu-ți face probleme!

– Petrică, să știi că la mine n-am putea încăpea mai mult de 6 persoane. Și astea, doar dacă sunt subțirele. Uită-te și tu ce living mic am!

– Mda, e mai strâmt decât la mine. Era frumos să fim undeva, la munte, nu în București. Putea fi și într-un bloc, nu neapărat la o cabană. De exemplu, mi-ar plăcea un apartament în Brașov, dar presupun că-i scump…

– Ce vorbești, Petrică? l-am întrerupt eu. Brașovul e plin de apartamente noi! Am citit recent despre o companie care a ridicat multe blocuri. Maurer Imobiliare îi zice. Dacă vei căuta pe internet imobiliare Brasov, precis dai de ea. Și, ca orice marfă, fiind multă, prețul e scăzut.

Petre se scotoci prin buzunare și scoase niște mărunțiș:

– Crezi că banii ăștia mi-ar ajunge pentru o garsonieră?

– Vorbeam serios! Dacă vrei să-ți iei un apartament, află că Avantgarden 3 Brașov e cel mai ambițios proiect al companiei, care presupune o ofertă de peste 3500 de apartamente noi.

– Bați câmpii, băiete! Și o faci fără eleganță, asta-i mai trist! Asta înseamnă un cartier întreg!

– Sunt blocuri de 8 etaje, Petrică! Sunt 36 de apartamente pe o scară de bloc. Dacă sunt 4 scări, sunt 144 de aparamente într-un bloc. Hai, că doar ești intelectual, om cu școală!

– Sunt inginer, nu intelectual! râse oaspetele meu. Așa o fi. Dar asta înseamnă că și-au văzut idealul împlinit o mulțime de oameni, ceea ce nu-i puțin în România de azi.

– Cine te contrazice? l-am întrebat, retoric. Și apoi, în peste 10 ani, compania a livrat deja peste 3500 de apartamente noi în Brașov, Sibiu și Cluj Napoca. În viitor, își va dezvolta afacerile și în alte localități.

– Înseamnă că-i tare compania asta!

– Mă bucur că până și tu, un biet inginer, realizezi asta! Simplul fapt că 90% dintre apartamente sunt vândute încă din faza de proiect, arată încrederea clienților în companie.

– Au produse de calitate la un preț convenabil, observă Petre.

– Păi, compania a cumpărat un teren în zona Tractorul și s-a demarat proiectul Maurer Residence, care va da Brașovului 750 de apartamente în blocuri cu 4,6 și 8 etaje. La sfârșitul anului trecut a fost doborât un record: 1000 de apartamente vândute în cele 3 proiecte de care-ți spuneam. Reține că garanția e de 5 ani pentru apartamentelor pe care le construiește!

– Da, da, acum înțeleg, ripostă Petre. Mă, tu ești în cârdășie cu ei! Lucrezi la compania asta, așa-i?

– Deocamdată, nu. Dar anul acesta a primit premiul pentru cea mai profitabilă companie. Așa că, dacă ajunge și pe aici…

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
INTELIGENTA UNOR NECUVANTATOARE!…

Despre inteligenta oamenilor am tot vorbit(scris) prin articolele noastre.Si nu odata si nici trecator.Dar daca  ne vom referi acum si...

Galaxy Note Edge. E nevoie de ecranul lateral?

Anul acesta va apărea Galaxy Note Edge. Abia scoseseră Note 3-ul, acum vor scoate Note 4 și Edge. Hai să...

Data de lansare a Windows 10

Pe data de 29 iulie 2015, Windows 10 va fi lansat oficial. Utilizatorii de Windows 7 și Windows 8.1 vor...

Close