Ce liceu mișto…

Am trecut zilele trecute prin curtea liceului “Dimitrie Leonida“. Pe vremea mea se numea “Grupul școlar industrial“, iar acum “Colegiul tehnic Dimitrie Leonida“.

Initial nu-mi placuse faptul ca am terminat un “Grup scolar industrial” si nu “Colegiu tehnic“, ce suna mai pompos. Insa, vazand starea de degradare, atat a liceului cat si a invataturii din tara, mi-am revenit.

Liceul se revopsise acum 10-15 ani si arata foarte bine. Insa acum este totul in paragina. Scarile de la intrarea elevilor sunt vraiste, gresie sparta, baltoace, drum pe care nu l-a refacut nimeni din 1970. Si asta la 100 metri de noul National Arena.

Eu am terminat liceul in 1999. In ultimul an erau in tot liceul 3 flacai care fumau (ocazional) marijuana. Acum am inteles ca se vand acolo droguri ca painea calda. Nu-i bai, nimeni nu poate bate la vanzarea de stupefiante nume grele in liceele din Bucuresti, gen Jean Monnet, Caragiale sau Lazar!

Insa, spre deosebire de acele licee, unde exista careva care sa dea o mana de vopsea pe ici, pe colo, aici nu s-a invrednicit nimeni sa arunce un sac de ciment in groapa aia, sa o astupe. Cand am facut scarile de la bloc, am inteles ca au intrat 6 saci de ciment, 10 de pietris si 10 de nisip. Undeva pe la 300 lei fara mana de lucru. Aici cu maxim 100 lei s-ar astupa groapa aia insalubra.

Nu nu e asa de ieri, de azi. Ca am vazut-o si acum jumatate de an, cand erau cursuri, nu ca acum, vacanta. Cred ca daca s-ar vrea, s-ar remedia acolo intr-o zi, cu o investitie minima.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
E o diferență între maidanezi și câini vagabonzi!

După cum vă spuneam acum 2 zile, Vanessa a fost atacată de un cretin când dădea o bucată de pâine...

10 Mituri Dentare Demontate

Exista multe conceptii gresite despre ceea ce este necesar pentru a ne mentine dintii sanatosi.  In timp ce o buna...

Cele mai inutile invenții din lume!

Mintea umană poate naște genii sau monștri. Însă în cazul de față, nu prea a născut genii. Au rămas în...

Close