CE MAI URMEAZA,FRATILOR?!..

Dupa ce ieri ,prin comunicatul facut de la Cotroceni,Dl Presedinte Iohannis a incercat sa mai…dreaga busuiocul in ce priveste starea in care se afla Romania acum, in mult prea prelunga Stare de Urgenta,ministrul sanatatii anunța alarmant:,, Mai durează doi ani! “.Dl Nelu Tataru ne explica ,,în funcție de vârstă și zonă” strategia autorităților de relaxare a restricțiilor impuse din cauza pandemiei de coronavirus.,,Sunt multe propuneri de la Comitetul științific. Vom face o evaluare peste o săptămână. Când va veni vorba de relaxare, se va face pe fiecare localitate. Ne gândim să vedem în funcție de spitalele suport, ca cei asimptomatici să plece în zone tampon, să nu infecteze. Până la un prim test negativ, să fie duși în zonele tampon. Nu vom scoate vârstnicii din familii(zice ‘mnealui acum).Relaxarea va fi în funcție de ore, cu protecție, în mod diferit la fiecare categorie de vârstă, și în fiecare localitate.Așteptăm(n.n.deocamdata!) să ajungem la un număr constant de cazuri, apoi(n.n.mai) vedem”…Pe de altă parte,dl. Nelu Tătaru a spus că ,,autoritățile vor ridica restricțiile în funcție de următoarele criterii: numărul deceselor, evoluția focarelor, gradul de afectare a personalului medical, curba cazurilor noi.”.

Asta mai lipsea!Pare a spune Preşedintele Pro România,dl Ponta,care a criticat dur faptul că, zice el, Guvernul și președintele Iohannis bat pasul pe loc în legătură cu măsurile economice ce trebuie luate.Dl. Victor P. îşi doreşte ca pe 16 mai, imediat după ridicarea stării de urgenţă, să se depună o moţiune de cenzură prin care să fie înlăturat guvernul Orban(n.n. anunțul aruncă România în haos politic). El,adica dl V.P. susține că, în ritmul acesta, România ar pierde în fiecare zi 500 de milioane de euro. „Nu o să ne omoare pe toți virusul. Dar dacă stăm în case și nu repornim economia, asta o să ne omoare pe toți”, a mai spus liderul Pro România.„Să stăm toți la Palatul Cotroceni sau la Vila Lac 1, să nu facem nimic, să așteptăm să ne vină salariu. Din păcate, în afară de domnul Iohannis și domnul Orban și alții ai lor, pentru majoritatea românilor asta nu e posibil. În primul rând, de ce pe 15 mai? Eu aș vrea să sărbătorim ziua muncii, 1 mai, prin muncă. Nemții sunt la muncă, spaniolii la fel, Italia a anunțat pe 4 mai.Azi toată propagandă oficială a guvernului a fost ocupată să ne explice că doar Streinu Cercel e de vină. Deciziile în toată lumea le iau responsabilii politici. Specialiștii au păreri. Decizia de a închide țară a fost luată politic și politic o deschizi, în funcție de ce zic medicii, economiștii, poliția, psihologii.Am învățat ceva. Eu nu am voie doar să critic, asta e dreptul jurnaliștilor și al oamenilor. De câte ori apare o problema spun ce aș face. Am spus încă din 9 martie ce trebuie.Termenul folosit de domnul Iohannis e greșit, relaxare. O să avem acest virus până găsim un vaccin, dar dacă durează un an și domnul Iohannis ne ține în case, o să supraviețuiască doar dansul și domnul Orban.Nu e vorba de relaxare, ci ne adaptăm. Mergem la muncă și repornim economia.
Ce nu înțelege domnul Iohannis: România în fiecare zi pierde 500 de milioane de euro. Mai stăm o luna, sunt încă 15 miliarde față de ce am pierdut. Atenție, la mare criză ne-am împrumutat de 20 de miliarde.Să va spun o altă poveste aflată azi. Am fost la cumpărături, lume multă, nu prea avea toată lumea masca și mănuși. Acolo cum se respectă regulile alea? A dat domnul Vela o dispensa, numai pentru supermarketuri, că au lobby profesionist, dar atunci de ce nu avem voie și în alte locuri?Mă sperie că domnul Iohannis, că la domnul Orban nu mai are rost să mă uit, nu are nici acum nici un plan. Nu știe să ne spună din ce o să plătească salarii, pensii, din ce o să mâncăm. Nu ne spune pentru că nu știe.În loc să ne pregătim să trăim cu acest virus încă o perioada de timp, pentru că așa ne zic medicii și eu îi cred, stăm închiși în case. Sunt victime, vor mai fi, dar nu o să ne omoare pe toți virusul. Dar dacă stăm în case și nu repornim economia, asta o să ne omoare pe toți.Pentru câteva luni, fiecare țară din UE e pe picioarele sale.”

La noi,fie ca-i jale mare,fie ca unii(si nu putini!)spun ca-i bun si ca,, prea multi se tot plimba acum pe drum”(?!),dar mult prea putini se intreaba :cu ce pierderi catastrofale se va solda toata aceasta brambureala psihico- morala cu esenta(si motivatie) medicala?Mari,mari de tot si nu numai material-financiar dar mai ales moral!Deja romanii nostri s-au obisnuit cu singuratatea,cu frica vis a vis de semenii lor,clamand mereu-indiferent unde si cand e cazul:,,pasteaza dle distanta!”.Ca sa nu mai amintesc de faptul ca statul in casa a devenit acum un…panaceu!Adica rezolva totul,inclusiv Covid-ul 19!!Tot o obisnuinta,de mult etalata,va ramane si rautatea,ca dealtfel si egoismul,indaratnicia,teama de nou si indiferenta fata de om!Cum si cand ne vom debarasa si vom scapa de ele?In nici un caz prin interdictii,sfaturi si vorbe goale,sau amenzi colosale aplicate cu darnicie doar ca,,asa trebuie sa fie”!În plină pandemie Covid-19, sănătatea a devenit un subiect tabu.Pacienţii care au nevoi neurochirurgicale sau de alta natura ,au o altă atitudine în timpul pandemiei de coronavirus şi majoritatea întârzie prezentarea la medic şi la consultaţii tocmai de teama de a nu contracta virusul. Însă acest lucru poate fi dăunător, mai ales că unele boli se pot rezolva mai eficiente în stadiile incipiente.Zilnic ,in loc sa fim optimizati,suntem informati de numarul celor infectati si decedati,fara insa sa se stie ca multi din cei decedati n-au murit de epidemie, ci de cu alte prealabile cauze.Asa stand lucrurile,noua celor care inca rezistem si suntem in viata ,nu ne ramane decat sa spunem si sa ne intrebam:Craciun fara zapada,Paste fara Inviere,Vara fara vacanta,Oare ce mai urmeaza si ce?! Urmează o foamete „de proporții biblice”!Daca nu(si nici n-am dori-o)spuneti-ne dumneavoastra!…

P.S.Cred ca nu trebuie trecuta cu vederea nici ,,contributia substantiala” adusa de televiziunile generaliste(prin programele ce le difuzeaza) la dezinformarea celor,din casa, care inca le(mai) acceseaza,dar mai ales la instaurarea acestei atmosfere apasatoare, ce ne domina viata noastra de cand cu pandemia asta!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mircea Badea e de admirat

Că Mircea e mai tâmpițel așa din fire, nu e nicio veste nouă. Că e mai mare gura decât el,...

Ce vrăjitorie e asta?

Din ciclul "Ce vrăjitorie e asta?", azi avem un... bețivan!

Donați pentru Wikipedia!

De obicei, mă uit foarte sceptic la treburile astea cu "donează bani pentru X sau Y". Dar, de acestă dată,...

Close