Ce moment al vieții l-ai repeta cu plăcere?

Iată o întrebare simplă, dar care m-a făcut să mă gândesc mai profund. “Ce moment al vieții ai repeta întruna?
Hmm, chiar că grea întrebare. Asta deoarece, de-a lungul vieții, am avut destule momente pe care le-aș repeta cu plăcere. Dacă aș fi femeie poate aș fi zis prima dragoste, deoarece primul bărbat al vieții tale nu-l vei uita. Pe tema asta era și un banc:
– Domnule Mircea, îmi permiteți să iau mâna fiicei dumneavoastră?
– Chiar te rog, după ce i-ai luat floarea…

Însă eu, bărbat (bine) fiind, nu mi-aș dori repetarea acelui moment. Altceva? Când am primit cadou ceva ce doream foarte mult? Da, dar ce? Că de fiecare dată am primit cadouri frumoase, pe care le doream și mă bucuram de fiecare dată.
Ceva mai actual atunci? Să fie ziua în care m-am căsătorit? A fost frumoasă, însă n-aș repeta-o. Popa și-a bătut joc de noi, ținându-ne la poartă vreo 3 ore, timp în care a băgat în fața noastră două botezuri, iar la finalul ceremoniei, când voiam să facem și noi poze, n-am făcut cine știe ce, deoarece se întunecase. Ba nesimțitul de popă ne-a mai tras de mânecă să mai sărim cu niște bani, că vezi, dragă Doamne, a așteptat corul atâta, a stat peste program, ca să ne cânte și nouă la nuntă.
În plus, mă strângeau pantofii, ceva de nedescris. Nici nevastă-mea n-ar dori repetarea evenimentului:
– Poate o parte din slujbă, că-n rest am fost tare stresată!

Cred și eu, nici nu m-au lăsat s-o pup, cică nu e voie la noi să-ți pupi mireasa în biserică:

Mă rog, hai să aleg alt moment. Când mi-am luat actualul telefon, Galaxy S4, pe care vreau să-l schimb? Nici ăsta n-a fost cine știe ce treabă, din moment ce plăteam câte 100 lei lunar…
Atunci când am luat placa video actuală? Ar merge și asta, însă să dai așa câte 600 de lei întruna doar pentru a te bucura de o placă video, iar nu merge. Clar, momentul ăsta preferat trebuie să fie gratis.
Când am fost la mare? Am fot de multe ori, mi-ar plăcea să stau pe malul mării, însă cică te plictisești după câțiva ani de stat pe plajă. În plus, când vine înghețul, îți blestemi zilele pe pe plajă din România.

Ah, uite, treaba era extrem de simplă. Mi-aș retrăi întruna COPILĂRIA!
Când bunicii trăiau, când nu avea grija facturilor, când puteam să iau un măr căzut din pom și să-l mânânc după ce l-am frecat așa, la oha, pe tricou. Când toată ziua eram pe câmp, prinzând șerpi, sau adunând uscături din pădure. Doamne, n-am să uit niciodată zilele când mergeam cu bunicul în pădure, să adunăm lemne.
copilarie

Ce de buturugi scoteam din pământ… Deh, oameni normali, nu furam lemne din pădure. Toată iarna ne încălzeam doar cu uscături și buturugi.
Eu ăla moment l-aș re-re-re-trăi de fiecare dată cu plăcere. TOATĂ COPILĂRIA. Dar voi? Ce moment ați retrăi? Completați în formularul Cremosso de mai jos și cine știe, poate veți câștiga ceva bun, care să vă ducă în acel moment. Ceva gustos, nu o mașină a timpului!:

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.