CE NE ASTEAPTA IN NOUL AN?!….

 

Se stie ca,de regula,odata cu noul an apar si noi reglementari,noi legi,noi dispozitii sau proiecte.Benefice, asteptate sau nu,asta ramane de vazut.In timp ,le vom afla cu totii si,de la caz la caz(sau ne caz),ne vom spune parerea.Deocamdata,celebrul si nazdravanul ,,Dorel”,ne-a luat-o inainte si iata ce a aflat:

-Taxa de inmormantare se va plati in EURO,intrucat decesul se considera parasirea definitiva a tarii…

-Nu te vei mai putea urca in tren decat daca faci dovada ca ai cu tine mancarea si bautura necesare pentru cca 2-3 zile!

-Pentru cei blocati in traficul de pe valea Prahovei,politia rutiera recomanda ruta ocolitoare prin Austria,pentru ca pe acolo sunt preturi de cazare mult mai mici.

-Romania cica renunta la carbuni!Din calcule estimative rezulta ca termocentralele,inca existente,pot functiona un an de zile(poate si mai mult)arzand doar o mica parte din stocul de diplome de doctorat!

-Cei care au furat,violat,ucis sau au comis alte asemenea ,,bravuri” pentru care,drept rasplata, s-au… odihnit putin pe acolo,pe la o asa zisa puscarie, nu vor mai avea nevoie de cazier.Este suficient,la o adica,sa prezinte doar ,,DIPLOMA”de buna purtare.Pentru proximile alegeri,sunt deja trecuti pe liste si au locurile asigurate…

-Suferinzii nu vor mai fi nevoiti sa-si vindice sau sa-si alineze durerile prin spitale(mai cu seama in zilele libere,de sarbatoare)ci vor fi sfatuiti de Casa de Asigurari pentru Sanatate sa ramana ,,la locurile lor”(cum recomanda si tovu’Ceausescu)acasa.Si asa …finalul e asigurat.De stat!

Acum, aproape de finalul… stirilor,nastrusnicul Dorel,pe post de Bula,are doua nelamuriri,tot atatea propuneri si intrebari,care- simpla intamplare?!-coincid si cu ale mele:

*Intru-un recent interviu ,fosta mare canotoare ,Elisabeta Lipa,ex ministru Sporturulor si Presedinta clubului Dinamo,acuza conducerea statului pt cvasi dezinteresul fata de sport,ne acordandu-i acestuia nu numai cuvenitele fonduri banesti solicitate si atat de necesarae cat si ori ce alta solicitare mai ales in privinta bazei materiale.Drept urmare,doamna Lipa,o f buna cunoscatoare a fenomenului sportiv isi exprima public convingerea ca in asemenea conditii sportul romanesc ,practic, va decadea si mai mult si ca,,iremediabil,sportul(care inseamna sanatate)o ia repede la vale”,in dezavantajul intregii societati.Tot fosta campioana olimpica,europeana si mondiala s-a mai referit si la vecinii nostri maghiari care au decretat de multa vreme sportul drept politica de stat!
Ce zice… Dorel:pai daca ungurii investesc fonduri serioase in echipele si cluburile sportive din Romania situate in zone cu populatia preponderent maghiara,noi,romanii,de ce nu mutam macar cateva echipe acolo in Ungaria ?!Poate ca atunci statul roman le va acorda ajutorul cuvenit!Asa ca,in loc s-o ia la vale,mai bine s-o ia spre tara vecina….

*A doua nelamurire:intre …onorurile(facilitatile)acordate cetatenilor carora li s-a acordat titlul de ,,Cetatean de onoare”,se numara si ,,scutirea de plata pentru gunoaie si salubritati”.Dar ce se intampla atunci cand…onoratul este si casatorit?!Se trece oare chiar la impartirea gunoielor:care-i al meu si care- al tau? Sau,mai stii?, poate ca se apeleaza la experti ca sa nu care cumva sa ramana nici unul din familia distinsului onorat,inselat!?Grea problema!O veritabila dandana,zice Dorel.O spun insa si eu,unul dintre…onorati!
Deocamdata,atat.In cazul in care ,,Dorel”sau o alta sursa ne vor furniza si alte noutati,vi le vom transmite in timp optim.Suntem doar numai la mijloc de ianuarie…..

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DE ZIUA ROMANIEI: STIUTE DAR SI …NE STIUTE!

In articolul de ieri,1 Decembrie,inseram modul in care romanii din intreaga tara cat si din diaspora au sarbatorit,cu fast si...

TRANSILVANIA, DOAR O “ANEXA” A ROMANIEI?

Sunt nevoit sa renunt pentru astazi la publicarea unui nou episod despre "Istoria Transilvaniei" si sa-mi exprim in schimb parerea...

NOSTALGIC PE STADIOANE CARE NU MAI SUNT! – EPISODUL 2

Dupa ce in precedentul articol am (re)cunoscut fostul ANEF (Republicii), sa incercam acum, tot in mediul virtual, sa ne reamintim...

Close