Ce ne învață serialele TV de azi?

De când eram mici și până acum am ajuns să îngurgităm pachete de informație gata prelucrate prin intermediul TV-ului. Pentru unii este poate singura sursă de informare sau cel mai bun prieten. Cu timpul, calitatea programelor TV a început să scadă, cantitatea de funduri și “balcone” prezentate în prime time a devenit din ce în ce mai abundentă. Totuși, dacă ar fi sa trăim numai cu informațiile preluate de la televiziune am avea o realitate distorsionată. Viziunea despre viață a tinerilor care își petrec vacanțele și sărbătorile în fața ecranelor este aproape S.F. Iar acest lucru poate fi demonstrat prin analiza a cinci seriale clasice, deja, pentru telespectatori.

1. Grey’s Anatomy
Dacă ești student/ studentă la medicină probabil te aștepți ca viața ta să bată filmul, ca tu și grupul de studenți învățăcei să fiți un fel de semi-zei care, deși abia încep facultatea, să aibă aptitudini aparte. Serialul ăsta siropos îți limitează perspectiva asupra vieții tale, sugerând că doar a te cupla cu tipi sau a găsi un soț e ceea ce contează. Fetele din serial au relații în devălmășie, cu doctori însurați, neînsurați, pacienți, vizitatori și totul se întâmplă într-o veselie, încât te gândești că poate ar trebui să îți faci o operație doar de dragul de a le vizita spitalul și a le încerca serviciile all inclusive. Chiar dacă domnișoarele de acolo vorbesc non-stop despre relații au, totuși, timp să își dezvolte o carieră de succes.
greys

2. Dexter
Ești psihopat și ai tendințe criminale? Nicio problemă, vizionează Dexter, serial de referință pentru pornirile tale. Învață cum să omori oameni fără sa te prindă poliția. Poliția, care la americani face coadă la gogoșerie, iar în România face coadă la pizza Cluj, deoarece măcar atâta minte să aibă, să știe unde-i a mai bună pizza din oraș. Dexter este serialul de căpătai al criminalilor. Probabil sunt ucigași în închisori acum, care văd serialul și se gândesc cum să-și continue vocația după ce ies de după gratii, de data aceasta vor ști câteva trucuri pentru a nu fi prinși. Un lucru e bun, măcar anesteziază victima, deci este mai gentil decât clasica bâtă în cap.
Dexter

3. Doctor House M.D
House M.D sau cum să fii țâfnos și mârlan zi după zi. House era un doctor excepțional, un geniu în persoană, însă acest aspect va fi editat din cadru și poporeanul de rând va înțelege că e bine să fii țâfnos și pus pe ceartă tot timpul. Astfel zeci de pseudo-genii își vor etala calitățile crezând ca vor epata prin replici cool copiate dintr-un serial.
house

4. Breaking Bad
Nu îți place la școală și ai note mici? Învățatul este pentru “losers” si tot ce zic profii te plictisește? Ei bine, acesta este un serial pentru tine. Mulți dintre adolescenții cu afinitate spre prafuri, brusc au avut o revelație asupra chimiei ca obiect școlar. Dacă în serial un profesor a început să facă metamfetamină, înseamnă ca și un elev cu noțiuni sub medie despre chimie, va reuși aceleași performanțe, doar e vorba de niște chimicale amestecate, n-o fi mare uzină….
breaking bad

5. True Blood
True Blood ne învață că anormalul sau supranaturalul este normal și este printre noi, asta pe lângă o tonă de obscenitate. Cei care au realizat True Blood s-au gândit să combine toate națiile supranaturale sau mutante într-un serial pentru rating maxim. Asa ca indiferent că vă plac vampirii, vârcolacii, demonii, vrăjitoarele sau zânele, aveți acum un serial care sa împace și capra și varza. Lipsesc niște zombie și ceva cyborgi pentru a fi o ciorbă completă…
true blood

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Joia cu filme

Am ajuns la episodul 2 din Joia cu filme. A mai trecut o săptămână, iar filmele au curs unul după...

Aventuri de la muncă

Primele episoade Continui seria de povestiri de la muncă, deoarece în lunga pauză de scris pe această temă s-au întâmplat...

Hornbach, proastă reclamă!

Hornbach, m-ai pierdut de client. Am fost de câteva ori în magazine și mi-a plăcut de fiecare dată. Aveam de...

Close