Ce nume tâmpite au românii?

Ziceam cu ceva vreme în urmă că, după umila mea părere, numele de Irinel, Georgel sau Miruna, sunt nume aiurea. Însă credeți că românii au terminat cu numele tâmpite? Nici gând.
Încep cu minoritarii noștri, de care nu suntem deloc mândri. Au ăștia o imaginație debordantă. Asta în materie de nume, însă dacă stai să te gândești mai bine, îți dai seama de lipsa lor de imaginație.
Deci să nu ne mirăm dacă vedem nume de genul: Poliția, Lucitoarea, Ciocanu, Frigider.
Apoi trecem la nume de actori. S-au botezat până acum vreo trei Șvarțănegări, doi Vandami și vreo 10 Cichiceani, bașca 3 Bruzli.

Dar să vorbim despre numele normale, însă care sună ca nuca în perete în România.
David. Cum să te cheme mă Georgescu David? Și tu să fii ortodox botezat. De ce David? De ce nu Șlomo? De ce nu Ephraim sau Jeddediah? Nu am nimic cu aceste nume, unele sunt chiar în Biblie, însă sunt nume evreiești.
Însă, mai avem câteva nume evreiești pe care le au românii fără probleme: Dan, Daniel, Adam etc. Însă, părerea mea personală este că anumite nume nu pot fi date unor români cu ușurință.
De exemplu, toată lumea a râs de mine când am declarat că-mi voi numi băiatul… Sven!

– Bravo mă. Sven Vasile, să vezi ce râd ăilați de fi-tu!

Și uite așa râd eu. Dacă te cheamă Șlomo Pandele sau Popescu David… Dacă tot luăm nume de la alte religii, de ce nu am văzut până acum român get beget să-l cheme Filburt, Terrence, DeShawn sau Jamal?

Cum de până acum nu s-a botezat robul lui Dumnezeu Xin Xiao Ping Po, născut din Margareta și Gherorghe Pârcălabu? Aștept cu nerăbdare să-l văd botezat creștinește pe Khudiram Wafiq.

Însă nu numai la noi există nume nepotrivite pentru copii. Știți care este numele real al lui Ice-T? Tracy Laureen Marrow. TRACY LAUREEN!

Voi mai știți nume din astea aiurea? trecând peste cei câțiva bărbați Carmen și cele câteva Nuți sau Leana (trecute așa în acte oficiale).

nume

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.