Ce sfaturi îmi dați?

Am o dilemă. Și aș avea nevoie de sfaturile voastre, deoarece mi-e să nu greșesc dacă fac treaba după mintea mea.
În ultima vreme nu s-a mai pus mare preț pe carte. Ce ne împuiau capul părinții noștri cu “învață, să te faci inginer, doctor, profesor“, acum e un sfat perimat. Ba chiar riști să-ți zică câte ceva copilul, dacă încerci să le spui asta.

Așadar, ce să le spun copiilor mei (când or veni pe lume)?
Să-i îndrept către școală, ce școală s-o mai face pe vremea aia, sau să-i las să facă ce vor ei, după principiul “fă ce vrei, numai să producă lei – Paraziții“?

Sau să-i îndrept către foltbal, dat cu jula, barbut între blocuri, furat din magazine și case particulare ale bogătanilor (că doar banii noștrii sunt la ei)? Asta dacă am băiat. Iar dacă-i fată, s-o las în brațele tatuate ale unui infractor care ere gipan, parai, haur cât cuprinde și ascultă Florin Salam, Nemuritoru de diamant?
recidivist

Partea mea morală spune să-mi dau copiii la școală, să învețe, să-și facă un viitor normal, însă partea practică obsevă cu tristețe, că oricâtă carte ai avea, tot un terchea berchea ești. Nu te dă la știri dacă ai primit medalia de aur la șah sau la olimpiada de matematică, ce, ești tâmpit?
În schimb, infractori condamnați au mii de urmăritori pe facebook și numai cuvinte de laudă, iar toate panaramele care dau din posterior și silicoane la TV au o grămadă de succes, primind și 1000 de euro pentru o oră de apariție în cadrul unui eveniment privat.
mocanu

Voi ce sfat îmi dați?

Comments

comments

9 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.