Ce trebuie sa stii atunci cand folosesti piatra naturala decorativa la interior

Piatra naturala decorativa este in prezent una dintre solutiile cele mai interesante in amenajarile interioare si exterioare. Desi initial a fost folosita cu precadere in constructiile civile (temple, statui, monumente, etc.), ea a ajuns la rangul de material decorativ atunci cand au fost descoperite soiurile nobile, extrem de rare. Astazi, datorita tehnologiilor moderne de productie si dezvoltarii designului, ne putem bucura de cele mai importante avantaje ale pietrei decorative fara a cheltui o avere.

Atunci cand vrei sa integrezi piatra naturala decorativa intr-o amenajare interioara, trebuie sa stii ca totul tine de coerenta aranjamentului.

Daca intentionezi sa folosesti piatra decorativa in interior, este important sa ai grija de consistenta stilistica si de gustul intregii amenajari. In procesul de amenajare a spatiului (atat interior cat si exterior), totul conteaza: culoarea, dimensiunea si gradul de diferentiere a elementelor, intensitatea si omogenitatea structurii. Daca piatra necesita imbinare, exista si: nuanta, latimea si adancimea imbinarii si textura ei. Nimic nu este obisnuit – modificarea unui singur parametru afecteaza impresia generala a intregului.

Ce trebuie sa stii atunci cand folosesti piatra naturala decorativa la interior

Piatra decorativa este remarcabila! Fie pe peretii din sufragerie, baie sau bucatarie, fie pe fetele semineului, nu poti trece pe langa ea si sa ramai impasibil. Structura puternica si culorile vibrante atrag imediat orice privire. Efectul estetic este marit de utilizarea cu indemanare a iluminarii – jocul umbrelor pe suprafata neuniforma a pietrei decorative produce efecte vizuale de neuitat.

Complementaritatea

Piatra decorativa contrazice intr-o oarecare masura ideea de complementaritate – se poate spune chiar ca se potriveste perfect cu alte tipuri de materiale. Astfel de avantaje fac ca piatra naturala de interior sa fie o alegere excelenta chiar si in locurile unde nu ai fi luat in considerare folosirea ei: o portiune de piatra decorativa scapitata plasata in spatele televizorului sau intr-un fragment al holului, pardoseli din marmura sau travertin in living, ardezie in baie sau pardoseli din ardezie neagra in dormitor, dale de piatra in living.

Recomandarile

Piatra de interior poate lua multe forme (regulate, neregulate) si este disponibila in multiple finisaje (mate, lucioase, scapitate). Este foarte important sa ne consultam cu un expert in piatra naturala sau un designer atunci cand vrem sa integram piatra naturala decorativa intr-un anumit design. Piatra poate imita aspectul perfect de caramida, pietricele sau fragmente naturale de pietre, oferind camerelor tale un caracter unic.

Instalarea

Atunci cand vine vorba de instalarea pietrei naturale decorative, este recomandat sa alegi o echipa de constructori cu experienta. Datorita neregularitatii sale naturale si a fetelor multiple, nu este nevoie de precizie chirurgicala atunci cand montam piatra, dar trebuie totusi o atentie sporita atunci cand se plaseaza placile rectificate.

 

Locuri de destinatie speciala

Pentru suprafetele expuse la umiditate ridicata sau contact direct cu apa, se recomanda o piatra decorativa rezistenta la apa sau cel putin una care a fost tratata cu un impermeabilizant. Daca vrei sa folosesti piatra in baie, in zona de spa sau in imediata vecinatate a chiuvetei din bucatarie, ai grija, foloseste piatra naturala decorativa potrivita! Acelasi lucru este valabil si pentru zonele expuse la temperaturi ridicate, cum ar fi semineele.

Decizia

Piatra decorativa atrage atentia. Creeaza o impresie extraordinara si defineste stilul interior mai mult decat orice alt element de design. De aceea este atat de important sa analizam optiunile disponibile. Dupa selectia initiala, iti recomand sa mergi intr-un showroom pentru a vedea si atinge produsul singur. Sa stii insa ca exista si comercianti care iti pot trimite mostre gratuite, astfel ca poti comanda linistit si online.

VINCA – furnizor de piatra naturala decorativa

VINCA iti pune la dispozitie o gama variata de materiale pentru constructii si amenajari interioare si exterioare: piatra naturala, granit, marmura, travertin, ardezie, pietris decorativ, piatra decor, mobilier si accesorii din piatra…la preturi competitive.  

 Pe langa selectia variata de materiale si produse, VINCA iti ofera si servicii complementare:

  • Servicii complete de consultanta, masuratori, montaj, intretinere.
  • Nu stii ce piatra naturala se potriveste pentru proiectul tau? Te ajutam noi, atat cu alegerea materialului, cat si cu designul.
  • Ai un proiect mai mare? Iti propunem o oferta personalizata avantajoasa.
  • Ai nevoie de o parere pe santier? Specialistii nostri iti stau la dispozitie!
  • Transport in toata tara cu propriile masini pentru comenzi importante.

Sursa imagini: vinca.ro

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.