Cea mai mișto geantă posibilă!

De-a lungul timpului v-am recomandat destule chestii, unele utile, altele nu. Însă când văd asemenea geantă mișto, parcă nu mă lasă inima să n-o recomand doamnelor și domnișoarelor de pretutindeni! Este vorba de geanta cu mânere-box!
Nu știu ce ins a gândit asta, însă, după părerea mea, e un geniu!

geantaPăcat că nu se pot scoate boxurile mai repede din locașurile lor, în caz de ceva pericol. Îmi și imaginez o minionă de 1,65, seara, în drum către casă. Trece pe la colțul străzii, unde se strâng drojdierii de la cârciuma aia apărută într-o noapte de vară din 1991. Îmi imaginez cum îi pune mâna pe fund un mătăhălos la 1,90, cu burtă de 3 ori mai mare ca a mea, în timp ce râgâie o manea la modă acum câțiva ani, cântată de 600 SEL.
– Ce faci domnule? întreabă fata contrariată.
– Domnița e singură, ăhhăhăhă?! Ce zici mamă dragă, te fac o pânză? Gârrrr!
– Lasă-mă în pace, porcule!
– Ahahha, uite mă, ce focoasă e gagica!

În cazuri de astea e bine să ai la tine un spray paralizant. Ăla cu piper e bun. Un fâs în ochi și 2 zile nu ai chef nici de mâncat, nici de băut, nici de… jucat League of Legends!

Asta dacă ai prezență de spirit. Însă o geantă de genul acesta, ar fi la îndemână oricui. Nu știu însă ce zice legea apropos de armele astea albe. Că n-ai voie să le folosești, din câte știu. Bine, în caz de Doamne ferește, o femeie s-ar eschiva elegant:
– Nu știam că-i armă albă. Geanta asta mi-a făcut-o iubitul cadou, de la www.camely.ro. Am fost atacată de un bărbat de două ori cât mine. Bine că am avut geanta, să mă pot apăra. Nu vedeți că nu-i deloc sigur să ieși seara din casă?

Și apropos de box. Eu nu știu unde l-am rătăcit pe al meu. Am unul vechi, din al doilea război mondial. Mai mic o idee decât astea de pe piață și cu țepi de 4 mm. O amintire pe de-o parte comică, pe de-o parte făcută în inconștiență am de la Sighișoara, ]n 2004.
Eram cu 3 prieteni, rockeri de meserie, ăia boiți pe față ca dracii, eu cu lanțuri și inele, beți mangă. Pe vremea aia, din 3 beri nu știai de tine (mai aveam si 400 de palincă de Bihor…). Și m-am dus direct la o mașină a Poliției, unde 2 polițai stăteau afară din mașină, într-o seară caniculară de august și priveau mulțimea pestriță strânsă la festival.
Și mă duc eu frumos la mașina lor, scot boxul, îl trântesc de capotă și-i întreb:
– Domne, ce pățesc dacă mă prindeți cu ăsta la mine?

Inițial au rămas blocați. Au văzut că nu-s periculos, s-au uitat la el, unul și-a amintit că și tatăl lui avea unul la fel, acum 30 de ani, mi l-a dat înapoi și mi-a zis:
– Bagă-l în buzunar și nu-l mai scoate. Dacă te prinde cineva la o razie, în mulțime, e caz penal. E armă albă și e ilegal.
– Bine, nu am de gând să lovesc oamenii în stânga și-n dreapta, îl țin pentru autoapărare, să dea Dumnezeu să n-am niciodată nevoie de el. Dar cu cuțitul ce zice legea? Că n-ai voie cu lamă mai mare de 10 cm, sau după ultimele reglementări, 9,5 cm. Deși și cu 4 cm poți omorî un om!
– Aveți dreptate, știm că legea are lacune, însă n-avem ce face.
– Mulțumesc!
– Bună seara!

Și aia a fost toată tărășenia. A doua zi când mi-am dat seama că nu era chiar OK ce făcusem, mergeam așa mai cu teamă pe lângă vreun polițai 🙂

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.