Ceasuri

Dacă nu știți, vă dezvălui acum. Sunt nebun după ceasuri. Mai ceva ca după femei, mașini sau arme. Ceasurile primează. Și să detaliez de ce.

Mașini: am una, n-am carnet, ruginește în spatele blocului.
Arme: am deja, sunt scumpe și-s legi în țară care nu te lasă să ai mai mult de 2.
Femei: Am deja cea mai bună nevastă din lume. Nu mă mai interesează femeile. Decât Christina Ricci, așa la o beție…

flavor flavȘi am rămas cu ceasurile.
Bine, și astea pot fi scumpe. Dar sunt cele mai accesibile accesorii bărbătești. Ceasul nu mai e doar ca să-ți arate ora. Acum a devenit o bijuterie bărbătească. Cum femeile au mania pantofilor de toate milioanele de culori și forme, așa au manie bărbații cu ceasurile.

Și să fim serioși, cui nu-i plac ceasurile? A, sunt câțiva. Care nu suportă ceasul pe mână. Corect, îi înțeleg. Le sugerez să-l poarte a gât ca Flavor Flav.

Eu de mic am microbul în sânge. Mi s-a tras de la tatăl meu.
De fiecare dată când vedem un ceas frumos și e ieftin, îl luăm.
Bine, el are o colecție întreagă de ceasuri adunate în 40 de ani. Eu abia de 15 ani m-am apucat.
Dar, în timp ce el preferă să aibe multe și mai ieftioare, eu ce am sunt bune calitativ. Asta nu înseamnă că tot ce are el sunt știfturi. Nu, nicidecum. Doar că și-a luat vreo 10 de la 13 lei. Eu mai bine strângeam toți banii ăia o dată și-mi luam ceva frumos. Ebay-ul e mare.
Culmea, singurul ceas cu care m-am păcălit a fost prima mea tranzacție pe ebay. De atunci numai ceasuri bune mi-am luat.
Așa cum am făcut cu ceasul meu actual. Adică cel mai uzitat. Seiko Cronograph mecanism 7t32.
De 15 ani am visat să am un așa ceas. De ce am vrut acest model.
Că are 3 subcadrane perfect funcționale. Iar unul are dublă funcție. Ori e alt ceas, pentru alt fus orar, ori… E ALARMĂ!
Da, alarmă la un ceas cu limbi.
Numai eu și Schwarzenegger în Red Heat avem așa ceva. El avea un Zenith vechi. Cam 2000 de dolari unul…
redheat-1 copy
Mă rog, e încă aprig disputată treaba asta. Nu se știe dacă e Poljot, Zenith, sau Sturmanskie. Ori ceva elvețian vechi de prin anii 70.
astroavia aviator

poljot_aviator zenith

Înclin să cred că era vreo chestie elvețiană, deoarece Arnold a avut întotdeauna ceasuri scumpe la mână. M-am convins după ce-l văzusem cu o firmă necunoscută mie, IWC. Și când am găsit modelul, care costa 14.000 de euro, să-mi dau palme. Apoi am căutat toate ceasurile. Cel mai ieftin era în jurul a 400 de dolari. Modelul din Commando, Seiko H601-5480 analog-digital.

Că am zis de Seiko al meu. Că e bun, că l-am dorit de 15 ani. Acum că-l am, să-i zic și părțile mai puțin bune. E mic. Are doar 4 cm diagonala. De ar fi avut 4,5 era ceva! L-am dus la ceasornicar să-mi schimbe geamul. A zis că mă costă 100 lei să-mi pună alt geam de cristal. sau 50 lei să mi-l reșlefuiască. Altul îmi cerea 120 lei să-mi pună o lupă! Aia cu lupa chiar m-a tentat destul de mult. Așa aveam impresia că e mai mare. Văzusem un Casio așa cum voiam eu mai demult, însă nu-i mai găsesc modelul exact…

Și apropos de ceasuri bune, cine vrea să-și ia un ceas excepțional, elvețian? Mult mai bune decât cele afișate mai sus. Au apărut și-n țară ceasurile Detomaso. Ca de exemplu acest Detomaso Salso Chronograph Rosu . Priviți-l! ați văzut vreodată ceva mai frumos în materie de ceas de mână? Este mare, 4,8 diametrul, roșu, afișează ziua. Este perfect, atât pentru mine cât și pentru un cadou cuiva special. Rezistă la 10 atmosfere. Adică te scufunzi la 300 metri sub apă cu el și n-are nimic. Îi cresc branhii!

Intre 21 si 28 noiembrie pe CautCeas.ro gasesti
cele mai tari oferte de Black Friday
. Vreau să găsesc un ceasornicar excelent, și să mă duc la el cu un ceas. Și să-l pun să mi-l modifice exact cum vreau eu. Cadranul de altă culoare, limbile fosforescente noaptea, secundar roșu etc.
Și mai ales, în loc de firma lui, să-mi scrie pe el Francisc. Așa frumos cu un verzui atrăgător.
Ceas unicat! Deci de Crăciun știți ce-mi doresc?!

Articol participant la acest concurs!

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Papagalul rocker

Azi Spanacul a fost foarte ocupat. Și va fi și mâine. Așa că vă veți mulțumi cu papagalul rocker, pisica...

Triatlon Mamaia 2013. O experiență unică!

Ce spun picioarele unei blonde, la 4 dimineața? - În sfârșit împreună! În același stil, ce spun picioarele Spanacului acum?...

PowerISO gratis!

După AVG internet security 2015, urmează și PowerISO să fie distribuit gratuit. E bine să-l avem acolo, nu ocupă mult,...

Close