Ceasurile ca arta

Oricine a vazut tablourile celebrului pictor Salvador Dali, nu a putut sa nu remarce “obsesia” acestuia pentru timp. Probabil, “Persistenta memoriei” este cea mai cunoscuta opera de arta a marelui artist unde sunt evidentiate mai multe ceasuri. Picturile lui Dali sunt pline de simboluri care fascineaza si in prezent, atat pe neinitiati cat si pe criticii de arta. Pentru el, ceasul este un simbol al timpului care este subiectiv. Orice si oricine este guvernat de trecerea timpului. Dali se temea de timp insa, prin operele sale stia ca il va invinge.

Un alt artist care a pictat ceasuri este pictorul american Hall Groat II. Si acesta foloseste iubitul si, oarecum, temutul accesoriu pentru masurarea timpului, nu doar ca simplu model. Obiectele pictate au o lumina aparte si o imagine evocativa. Te fac sa gandesti la cat este de important timpul pentru noi toti.

Ceasurile nu sunnt numai simple obiecte de decor sau motive abstracte si suprarealiste in operele de arta. Multe dintre ele reprezinta, ele insele, adevarate capodopere. Marile case de moda dar si renumiti producatori specializati in confectionarea ceasurilor aduc publicului modele vesratile, diverse, lucrate cu maiestrie de oameni dedicati frumosului.

 Multe din aceste mici si incantatoare obiecte, pe care le purtam cu drag, le putem gasi in magazinul online Ceasmania. Aici sunt expuse mii de modele de ceasuri dama si ceasuri barbatesti, de calitate, autentice si la preturi diferite. Cu siguranta, indiferent de buget, oricine isi poate gasi un ceas care sa ii placa. Ceasmania comercializeaza ceasuri foarte bune de la brand-uri accesibile precum Guess sau Wesse pana la ceasuri mai scumpe, pentru colectionari, de la Mont Blanc sau Omega. Oamenii au incetat sa priveasca ceasul ca pe un simplu obiect. Acesta este perceput ca opera de arta care, adesea, capata o valoare imensa in timp. Probabil ceasul este acel lucru care reuseste sa domine timpul prin faptul ca acesta nu se demodeaza niciodata.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Super-reduceri la baterii de laptop și nu numai!

Primesc newsletter de la ABDComputer. O poză comică, 2 flăcăi cu fețe de bețivi. Cred că i-au ales special pe...

Drepturile omului aparate de Casa de avocatura Grigoriu

Poate ca sintagma „nedreptate judiciara” este un oximoron, cu toate acestea exista oameni care au suferit enorm din cauza ei....

Rusia va fi exclusă din G8?

Premierul britanic, David Cameron, a declarat iei în Camera Comunelor faptul că în convenția G7 de lunea viitoare de la...

Close