Cel mai rău câine?

Știți pancartele alea cu “Câine rău, nu intrați!” pe care le pun oamenii pe uși?
Ei bine, de multe ori e la plesneală faza cu câinele rău. Am văzut câini mari “cât un bivol” care abia se sinchiseau să se uite spre străinul care a intrat pe poartă, dar am văzut și potăi de 2 kilograme, aprige în atacat oricine le intra pe proprietate.

Nu știu care a a zis că se teme mai degrabă de un pechinez decât de un câine lup. Mare dreptate avea. Ați intrat în casa cuiva cu un câine din ăsta mic, “de buzunar“, fără să vă latre vreo 2-3 ore în neștire, de parcă i-ați fi măcelărit cu sânge rece familia? Eu nu.

Așa și cu semnul ăla de “câine rău“. S-a obișnuit lumea cu ele și unii le ignoră. Câteodată pe barba lor, altădată, pe bună dreptate. Poate semnul a rămas acolo însă câinele a fost îngropat de anul trecut. Nu se știe niciodată. Așadar, ce ai putea scrie pe pancartă ca să inspire frică într-un hoț, de exemplu?

Câine foarte rău?
Sanchi, e fix ca nuca-n perete. Ca-n bancul ăla cu “i-am tăiat coada câinelui de 3 ori, ca să fie de 3 ori mai rău“. Nu sună deloc bine și nicidecum nu mă face să nu intru pe poartă ci să mă amuz, cu cât sunt mai multe semne de exclamație pe semn.

Câine foarte violent?
Da, asta ar merge. Acum le zici rău la tot felul de chestii, ca și alintarea de “banditule”, și-a pierdut din sensul original. “Hoțule”, “Hoțomanule” și altele asemănătoare. Însă la “violent”, omul se teme. E un cuvânt care inspiră teamă.

Câine pe cocaină?
Hai mă, vei fi acuzat de ucidere din culpă când îl găsești pe unul mort de râs în fața porții. Na, oricum ai lua-o, tot ți-ai apărat casa. Hoțul n-a intrat. Ori că-l rupea câinele, ori că a crăpat de râs. Și când te gândești că gardul electric nu e încă legal în țară (pe proprietăți private).

Câine satanic?
Ceva mai al dracu decât câinele foarte violent, însă nu va aduce decât zâmbete pe fața hoților. Sau a vecinilor care vor să-ți calce pragul. Pancarta e bună dacă stai la sat și ai numai babe care te bârfesc sau vecini care știu de tine doar când se face mustul, atunci da, pui un semn de ăsta și nu te mai vizitează nimeni. Însă ți se va duce buhul până la oraș că faci vrăji, doar te-a văzut Baba Leana cum dansai în pielea goală în jurul casei bând sânge, în toiul nopții.

Așadar, care se pancarta care să arate cel mai rău câine?

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Când să plec la mare?

Am o dilemă. Spuneți-mi voi când să plec la mare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, încât mâine...

Orașele cu cei mai mulți oameni ai străzii

Se estimează a fi 100 milioane de persoane fără adăpost în lume. În caz că v-a dat vreodată prin cap...

Ai atributele unui barbat stilat? La nivel vestimentar se poate vedea cu usurinta

Fara doar si poate ca succesul social in randul masculin este garantat si prin exprimarea tinutei sau dupa caz a...

Close