Cel mai violent oraș din lume este…

San-Pedro-Sula-Honduras

Știți care este cel mai violent oraș de pe mapamond? Ați înclina să spuneți un Beirut, o Fâșia Gaza, însă nici pe departe. Asta deoarece conform unor studii, cel mai violent oraș este San Pedro Sula din Honduras. LA fiecare 100.000 de oameni ai orașului, nu mai puțin de 187 mor, ca urmare a răfuielilor între bandele stradale și cartelurilor de droguri.

Conflictele au devenit atât de grave încât în 2013, Biserica Catolică a încercat să realizeze un armistiţiu între grupările Calle 18 şi Mara Salvatrucha.
În Honduras, fiecare persoană poate deţine până la cinci arme de foc. 83,4% dintre decesele din ţară sunt provocate de arme. Comparativ, în Statele Unite 60% dintre decese sunt provocate de arme de foc.

Conform acelorași statistici, cel mai violent oraș din statele Unite este Detroitul, însă aici mor “doar” 48 de oameni la 100.000 de locuitori.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
“Căciula asta se întoarce singură la mine!”

Întâmplare povestită de tatăl meu. Prin anii 80, pe când lucra la Combinatul chimic Ișalnița (imediat după facultate, comuniștii îi...

PENTRU LECTURARE, OBICEIURI BIZARE (DE CRACIUN) DIN LUMEA MARE!

Iata,mai sunt doar doua zile si-i gata si cu Craciunul! O sarbatoare de traditie crestina, asteptata, traita si sarbatorita pretutindeni...

Hotărâre

Aici voi pune un poll. Îl voi ţine până la sfârşitul lunii. Mulţumesc pentru amabilitate! Da, nu voi mai face...

Close