Cele mai bune negrese din lume!

Cine are poftă de prăjituri bune? Vă destăinui aici rețeta secretă de negrese a neveste-mii. Pe cuvânt, ies cele mai bune negrese pe care le-am mâncat vreodată!

Ingrediente:
3 pahare medii de zahăr
6 linguri cacao
12 linguri apă
200 grame margarină
3 ouă
2 pahare făină
esență de rom
un plic praf de copt
sare (jumătate de linguriță)

negresele

Mod de preparare:
Într-o cratiță se pun cele 3 pahare de zahăr, împreună cu cacaua și cele 12 linguri de apă. Se amestecă și se pun la foc. Se dă compoziția (sosul) în câteva clocote, având grijă să nu dea în foc (se face focul mic), deoarece se ridică la fiert ca laptele, amestecând din când în când. Se ia cratița de la foc și se lasă la răcit 15 minute.

În acest timp, într-un castron se amestecă bine margarina cu gălbenușurile. După cele 15 minute, timp în care s-a mai răcit compoziția, se toarnă din ea, câte puțin peste margarina cu gălbenușuri, amestecând. Se păstrează cam 5-6 linguri din sosul de cacao.
În castron, se adaugă esența de rom (2 linguri sau o esență mică de Dr. Oetker) și sarea.
Se bat albușurile separat și se adaugă în castron. Se omogenizează bine toată compoziția și se adaugă făina cu praful de copt (se poate amesteca praful de copt în făină) .

Dacă nu aveți o tavă medie care nu lipește (pentru cuptor), se unge tava cu ulei și se tapetează cu făină.
Se toarnă compoziția din castron în tavă și se bagă la cuptor la foc mic, după ce-a fost încălzit în prealabil. Se lasă la cuptor pentru 30-35 de minute.

După ce s-a copt, se scoate tava și se toarnă deasupra (se glazurează) cele 5-6 linguri de sos de cacao rămas. Se lasă la răcit și se taie în bucăți, după preferințe. Această rețetă este pentru o tavă medie (jumătate de cuptor), iar pentru o tavă mare, cât tot cuptorul, se dublează porțiile și poate timpul de coacere se prelungește cu 5-10 minute. Se opresc 10-12 linguri de glazură pentru tavă mare!

Rezultatul final – cele mai bune negrese din lume!
20141025_201116

20141025_201128

20141025_201148

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.