Cele mai bune prăjituri din lume!

Mai țineți minte bucuria de odinioară când ne duceam la cofetărie să luăm o prăjitură? Și aproape niciodată nu luai doar una, ci mai luai și un Ci-Co să-l bei cu prăjitura, ba chiar mai luai una și pentru acasă.
cofetarie
Eu țin minte de parcă ar fi fost ieri. Ultima dată am intrat într-o cofetărie acum vreo 10 ani. Încet-încet, și cofetăriile au dispărut. Pricipalul vinovat? supermarketurile. Care, vând niște produse deloc sănătoase, aranjate frumos, cu nume se Savarină, Amandină, Tort Diplomat.

Nici gustul de odinioară nu le au și sunt extrem de nesănătoase. Doamne, ce bun era Cremșnitul pe vremuri și ce chestie înecăcioasă a ajuns acum. Frișca din savarină este o substanță care nu conține nici 1% lapte… Este inadmisibil!

Însă, nu e totul pierdut. Există și oameni care se țin de rețetele vechi și prepară prăjituri excelente, 100% naturale. Nu credeam că mai există așa ceva, sincer să fiu. Însă, un prieten mi-a povestit că-i cunoaște pe cei de la Fancybites. Și mi-a zis așa:
– Băi, știu că-ți plac prăjiturile bune.
– Da mă, însă n-am mai mâncat una sănătoasă de 1000 de ani. În comerț nu există, iar nevastă-mea știe să facă doar negrese și alea le face o dată pe an…
Comanda prajituri de pe net mă!
– Clar mă, uite acuși. N-am eu încredere la astea pe care le văd, din supermarket și mă pui să dau comanda deserturi online, unde nu le văd?
– Păi, îi cunosc personal mă. Frate-meu lucrează la ei.
– Și?
– Și inițial s-a mirat și el că se folosesc produse naturale, fără conservanți și fel de fel de aditivi care ne distrug sănătatea.

Îmi place faptul că cei de la Fancybites nu încearcă să reinventeze roata în materie de prăjituri, lăsând rețeta originală așa cum era ea, însă, pe parte vizuală, prăjiturile lor arată mult mai bine ca cele de demult sau ca cele actuale, chimicalele din supermarketuri. Omul trebuie prețuit, nu îmbolnăvit mai ales când este cu garda jos, mâncând un desert pe care-l dorește a fi delicios. Și de la dorință la realitatea din supermarket e cale lungă.

110De ziua unui prieten comun, i-am făcut cadou un coșuleț cu prăjituri de la FancyBites
. Acesta, inițial, nu s-a arătat foarte încântat de cadou. Însă după ce-a gustat una dintre prăjituri, i s-a luminat fața cu un zâmbet pe care nu i-l mai văzusem din liceu, de când lua vreo notă mare la teză.
– Băi, sunt geniale prăjiturile astea. Și doar știi că nu mă omor după dulciuri!
– Aia am zis și eu, tocmai de aceea ți-am luat.

Acum în octombrie are nunta omul. Și-mi dădea apropouri. La cununia civilă se obișnuiește să se mănânce ceva, să se bea un suc, un Ci-Co, sau o “citirică“. Și ce cadou ar fi mai potrivit decât un coșuleț cu prăjituri pe care știm că-l vom adora cu toții?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vrei Iphone 5?

Iată întrebarea momentului. E pe buzele tururor, peste tot la televiziuni. Vodafone a aruncat întrebarea "Vrei Iphone 5?", împreună cu...

Am terminat cu modificările!

Gata fraților, după 1 an de căutări după o temă mai acătării, am dat de asta actuală. Se numește zAlive...

Mesaj politicii și politicienilor

Hai mă că toți facem politică, vrând sau nevrând. Eu voi transmite un mesaj politicii și politicienilor din România pe...

Close