Cele mai bune prăjituri din lume!

Mai țineți minte bucuria de odinioară când ne duceam la cofetărie să luăm o prăjitură? Și aproape niciodată nu luai doar una, ci mai luai și un Ci-Co să-l bei cu prăjitura, ba chiar mai luai una și pentru acasă.
cofetarie
Eu țin minte de parcă ar fi fost ieri. Ultima dată am intrat într-o cofetărie acum vreo 10 ani. Încet-încet, și cofetăriile au dispărut. Pricipalul vinovat? supermarketurile. Care, vând niște produse deloc sănătoase, aranjate frumos, cu nume se Savarină, Amandină, Tort Diplomat.

Nici gustul de odinioară nu le au și sunt extrem de nesănătoase. Doamne, ce bun era Cremșnitul pe vremuri și ce chestie înecăcioasă a ajuns acum. Frișca din savarină este o substanță care nu conține nici 1% lapte… Este inadmisibil!

Însă, nu e totul pierdut. Există și oameni care se țin de rețetele vechi și prepară prăjituri excelente, 100% naturale. Nu credeam că mai există așa ceva, sincer să fiu. Însă, un prieten mi-a povestit că-i cunoaște pe cei de la Fancybites. Și mi-a zis așa:
– Băi, știu că-ți plac prăjiturile bune.
– Da mă, însă n-am mai mâncat una sănătoasă de 1000 de ani. În comerț nu există, iar nevastă-mea știe să facă doar negrese și alea le face o dată pe an…
Comanda prajituri de pe net mă!
– Clar mă, uite acuși. N-am eu încredere la astea pe care le văd, din supermarket și mă pui să dau comanda deserturi online, unde nu le văd?
– Păi, îi cunosc personal mă. Frate-meu lucrează la ei.
– Și?
– Și inițial s-a mirat și el că se folosesc produse naturale, fără conservanți și fel de fel de aditivi care ne distrug sănătatea.

Îmi place faptul că cei de la Fancybites nu încearcă să reinventeze roata în materie de prăjituri, lăsând rețeta originală așa cum era ea, însă, pe parte vizuală, prăjiturile lor arată mult mai bine ca cele de demult sau ca cele actuale, chimicalele din supermarketuri. Omul trebuie prețuit, nu îmbolnăvit mai ales când este cu garda jos, mâncând un desert pe care-l dorește a fi delicios. Și de la dorință la realitatea din supermarket e cale lungă.

110De ziua unui prieten comun, i-am făcut cadou un coșuleț cu prăjituri de la FancyBites
. Acesta, inițial, nu s-a arătat foarte încântat de cadou. Însă după ce-a gustat una dintre prăjituri, i s-a luminat fața cu un zâmbet pe care nu i-l mai văzusem din liceu, de când lua vreo notă mare la teză.
– Băi, sunt geniale prăjiturile astea. Și doar știi că nu mă omor după dulciuri!
– Aia am zis și eu, tocmai de aceea ți-am luat.

Acum în octombrie are nunta omul. Și-mi dădea apropouri. La cununia civilă se obișnuiește să se mănânce ceva, să se bea un suc, un Ci-Co, sau o “citirică“. Și ce cadou ar fi mai potrivit decât un coșuleț cu prăjituri pe care știm că-l vom adora cu toții?

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
15 lei șaorma?

Băi, nu sunteți zdraveni! Am vrut să-mi iau și eu o șaorma, măcar o dată pe an să bag în...

Un documentar la care merită să te uiți

Avem un documentar frumos despre tunelurile subterane ale New York-ului. Aventura urbană îi are ca protagoniști pe Andrew Wonder și...

Allview lansează aplicația Magic Touch și smartphone-ul P6 eMagic

Allview, brandul autohton de smartphone-uri și tablete prezent pe piața din România  a lansat aplicația Magic Touch și primul smartphone...

Close