Cele mai celebre

Mai jos am să pun o listă cu cele mai celebre lucruri. Că vorbim de mașini, ochelari de soare, îmbrăcăminte etc. de fiecare dată când vom spune un cuvânt, majoritatea dintre noi vom avea în minte imaginea acelui obiect. Ei bine, care sunt acelea?

Ochelari de soare:
Modelul Aviator este cel mai celebru model de ochelari de soare. Producția a început în 1936 de Bausch & Lomb, care au creat ochelarii pentru a-i ajuta pe piloții de pe avioanele de vânătoare. De acolo și numele lor, Aviator. În prezent, Ray-Ban este compania mamă care deține drepturile de autor.
aviator-sunglasses-800x566 copy

Adidași:
Chiar numele acestor pantofi sport ne dă brandul Adidas. Iar în minte, majoritate avem imaginea Adidașilor Superstar, “născuți” în 1969. Foarte populari la începutul anilor 80, datorită grupului de hip-hop Run DMC, acum fac parte din garderoba oricărui “shoe addict“.
superstar copy

Pantaloni:
Majoritatea gând se gândesc la pantaloni se vor gândi la “blugi“. Termenul corect este blue-jeans, care, inițial au fost făcuți din pânză de cort. Creați pentru cowboi și mineri (1871-1873), au început să fie la modă prin anii 50, iar de atunci au devenit pantalonii preferați ai tuturor. Precis majoritatea aveți o pereche de blugi în șifonier sau chiar pe voi, în acest moment!
blug

Dacia:
Nu puțini vor avea imaginea unei Dacii 1300 în minte. Mașina, creată în 1969 după modelul Renault 12. Din 1979, succesorul acesteia devine Dacia 1310, care scoate aproape 2.000.000 de mașini până în 2004, când apare primul model de Logan. Deși s-a mai cosmetizat de la primul la ultimul mode, celebra sa formă e în mintea oricăruia când aud de mașina Dacia.
dacia_1300-1

Revolver:
Revolverul este tipul de pistol cu butoiaș, foarte celebru prin Vestul Sălbatic. Însă nu de puține ori când auzim “revolver“, vom avea în minte un Colt New Service. Modelul a fost produs în peste 300.000 de exemplare, între 1898 și 1946.
Colt_New_Service_1370

Mitralieră:
Niciun dubiu, Kalașnikov 47, model produs din 1947. În prezent, un număr de peste 100.000.000 de bucăți au fost create în âări de pe tot cuprinsul globului. O armă celebră, robustă, zice-se indestructibilă. Analiștii au afirmat că, dacă arma ar fi fost prezentă în cel de-al doilea război mondial, scurta durata acestui flagel cu cel puțin 2 ani.
ak47

Ford:
Cel mai celebru Ford este modelul T. Tin Lizzie, Lizzie sau simplu, Modelul T a fost creat în 1909. Au fost scoase pe bandă rulantă peste 15.000.000 de mașini, până prin 1940. A fost modelul de mașină cu care Ford a dat lovitura, fiind ușor de construit, ieftină, deci și-o permitea aproape oricine și destul de solidă.
t model

Va urma…

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.