Cele mai ciudate nume de firme românești

Imaginația românilor nu are limite. Asta nu poate fi decât un lucru bun. Câteodată, dedesubtul unei tâmpenii aparente, se poate ascunde un sâmbure de glagorie tipic românească. Și veți vedea cum unii au ales niște nume ciudate pentru firmele și afacerile lor.

Dacă n-ați auzit până acum de “Cățeaua leșinată“, ei bine, aflați că este un bar din Craiova. Și mai în glumă, mai în serios, este destul de frecventat de clienți. Data viitoare când voi ajunge în Craiova, voi bea o bere pe terasa Cățelei.

Brașovul are un alt bar cu nume inedit. “Acolo“.
– Coane, ‘ai să bem o bere!
– Mergem, mergem. Unde?
– Acolo!

Sclipire de geniu și alta nu!

Tot la olteni țineam minte că exista un magazin alimentar, în apropiere de Craiova, pe un drum național. “La Mâțu“. Am intrat înăuntru într-o zi și-am întrebat-o pe vânzătoare dacă Mâțu e pe acolo. A dat din umeri nedumerită. Ar fi fost ceva de Oscar ca discuția să fi urmat așa:
– Bună ziua!
– Bună să fie!
– Mâțu e?
– Cum nu
, zise vânzătoarea, deschizând o ușă din spate.
– Mâțuleeee
– Ăăăă?!
– ‘Ai încoa, că te caută un flăcău!

Piatra Neamt are o pizzerie care se numeste “Ia-și Felia“. Deși numele îl are pe “vino-ncoa”, unii s-ar putea doar să ia feliile, fără să le mai și plătească. Tot în județul Neamț exista o firmă cu nume suav. “S.C. Ajuta-ne Doamne SRL” Ce poate fi decât o societate matrimoniala pentru pensionari?

Iar în Ploiești, un cetățean și-a botezat firma “Falimentul SRL“. Mă întreb câte vizite de la ANAF a avut patronul acesta…

Toată ideea ceasta cu numele ciudate de firme și stabilimente mi-a venit după ce-am aflat că “Gigi Berlogea” este numele unei firme din Craiova.
nume ciudate

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.