Cele mai intalnite probleme din agricultura

Putine sunt activitatile care iti ofera o satisfactie atat de mare precum agricultura. Ce poate fi mai placut decat sa vezi cum reusesti cu mainile tale sa dezvolti o adevarata cultura, cum de la o simpla samanta creste viata?

Cu toate acestea, agricultura inseamna foarte multa munca, inseamna o continua informare si nu in ultimul rand, agricultura sta la baza unui cumul de factori ce pot influenta timpul de crestere, productia, precum si calitatea acesteia.

Pentru a te convinge de acest lucru iti voi prezenta o parte dintre cele mai intalnite probleme din agricultura. E important sa intelegi aceste aspecte, mai ales daca esti incepator si iti doresti sa lucrezi in acest domeniu.

Solul nu este suficient de fertil

In foarte multe situatii agricultorul se loveste cu o problema destul de grava, cea in care solul pe care isi doreste sa lucreze nu este suficient de fertil. Motivele pot fi diverse, fie ca este vorba despre un sol care a fost lucrat foarte mult, fie ca prezinta o cantitate scazuta de humus.

Totusi, ce poti face in astfel de situatii? Rezolvarea este una simpla si foarte cunoscuta – aplicarea de ingrasaminte, fie ele naturale, fie sintetizate. De asemenea, aceste ingrasaminte se pot adresa nu doar solului, dar si asupra anumitor parti ale plantei, cum este cazul ingrasamintelor foliare – ce actioneaza asupra frunzelor.

Irigatii insuficiente

Un alt aspect cu care se confrunta agricultorii, ce-i drept ca aceasta problema poate varia in foarte multe moduri, este irigatia. Se poate observa ca in fiecare an situatia este una diferita, fie este vorba despre un an secetos, fie este vorba despre un an cu precipitatii abundente.

Ei bine, in nici una dintre aceste situatii nu este mai bine. Atat zonele lipsite de precipitatii au de suferit, precum si cele in care apa depaseste cu mult dozajul necesar pentru a se dezvolta culturile respective.

Cu toate acestea, pentru a face o agricultura sustentabila si productiva, implementarea unui sistem de irigatii este mai mult decat necesara. E drept ca irigatia poate fi facuta si manual, insa nivelul de performanta in agricultura poate fi atins atunci cand suntem in pas cu tehnologia, care de altfel poate creste semnificativ productia.

Stiai ca exista sisteme de irigatie care analizeaza foarte atent cantitatea de apa necesara plantei si stropesc cu precizie? In felul acesta se poate reduce semnificativ consumul de apa, implicit si costurile, iar efectul este mult mai vizibil.

Bolile culturilor respective

Un alt lucru cu care te vei confrunta ca agricultor sunt buruienile. Este important sa stii ca orice cultura poate fi atacata de foarte multi agenti patogeni, pot aparea boli, iar asta va avea un puternic impact asupra intregii productii.

Totodata, trebuie sa luam in calcul faptul ca mai apar diversi daunatori, cum ar fi coropisnitele, lacustele, soarecii de casa sau de camp, melcii, etc.

Ce faci in astfel de situatii?

Ei bine, va trebui sa recurgi la diverse tratamente, iar in acest scop iti recomand sa apelezi doar la specialisti, cum ar fi echipa de la www.erbicid.ro. Produsele pe care acestia le comercializeaza prezina o gama variata, de la erbicide, la insecticide, ingrasaminte, seminte si multe altele.

Asadar, ca agricultor trebuie sa intelegi ca astfel de probleme pot aparea si trebuie sa le iei in calcul atunci cand iti doresti sa faci treaba serioasa.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
PRIORITATI MEREU AMANATE SI NICICAND REALIZATE

De cu mai multe zile-n urma, dar si acum, multe posturi tv ne tot informeaza, in jurnalele de stiri, ca...

Cel mai bun joc video

Dacă ar fi să mă întrebați pe mine care este cel mai bun joc video, aș declara că e Mafia....

Când să plec la mare?

Am o dilemă. Spuneți-mi voi când să plec la mare. Cu cât mai repede, cu atât mai bine, încât mâine...

Close