Cercetari efectuate de Goodyear pentru un impact redus asupa mediului

Dintotdeauna, chiar de la infiintare, compania Americana producatoare de anvelope, Goodyear, s-a  concentrat pe crearea de anvelope de inalta performanta. Eforturile pe segmentul dezvoltarii s-au axat si pe un interes crescut in vederea reducerii impactului negativ asupra mediului inconjurator, mai ales ca  resursele naturale ale lumii sunt, ingrijorator, in continua scadere. Daca va doriti sa va echipati masina cu un set de cauciucuri performante, puteti conta pe modelele de anvelope pentru turisme Goodyear

  • in 2001, Goodyear a creat BioTRED, un compus ecologic special pentru anvelope al carui principal ingredient este porumbul.
  • in 2012, in cadrul Conferintei pentru Clima de la Copenhaga a fost prezentata anvelopa concept BioIsoprene™, create din biomasa regenerabila.
  • tot in acelasi an, s-au realizat cercetari in domeniul uleiului de soia folosit pentru Concluziile arata ca uleiul de soia, datorita proprietatilor sale, poate creste durata de serviciu a caii de rulare cu 10%. In plus, reprezinta o alternative ingenioasa si eficienta la folosirea de uleiuri pe baza de petrol.
  • incepand cu 2014, Goodyear recurge la folosirea de cenusa din pleavă de orez, ca varianta de fabricare a silicei pentru cauciucuri.
  • 2014 – liniile de anvelope SUV sunt imbunatatite prin adaugarea unui canal central de mari dimensiuni avand rol in reducerea contactului cu asfaltul, fapt ce poate facilita un plus de eficienta la capitolul consumul de combustibil. De asemenea, contribuie la diminuarea emisiile nocive de CO2.
  • cipul introdus in anvelope conectat la computerul de bord si detine rol in imbunatirea performantelor vehiculelor astfel echipate.
  • Anvelopa concept generatoare de energie electrica a fost vedeta editiei din 2015 a Salonului Auto de la Geneva. Obiectivul principal consta in convertirea deformarii pneului in energie electrica pentru alimentarea bateriilor din dotarea autoturismelor hibride.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.