CFR-ule, te iau de coadă!

trenulet

CFR-ule, te iau de coadă! Și dacă ar fi să continui într-o manieră nu tocmai ortodoxă, aș spune că te iau de coadă, te trag de păr și te dau cu capul de pereți. Însă n-o spun. Cică nu-i bine să fii un om violent și să pleci la drum cu idei greșite.
Da, voi pleca la drum. Poimâine, iau CFR-ul să mă ducă departe, în Constanța. De data asta mi-am propus să-mi plimb nevasta prin locurile unde mergeam odinioară (în anii 80). Să vadă și ea ce-a mai rămas din Cazino, să vadă portul… Mai există Delfinariul și Planetariul? Parcă așa aș vrea să dau o fugă și prin Vama Veche, să mai salut un prieten, doi… Vedem.

Și după cum vă spuneam, va trebui să iau trenul. Cum la Inter Regio ăla s-ar putea să stai în picioare două pre, vom lua Rapidul. Sau cum s-o mai numi acum trenul ăsta “de stat“. Mai mulți mi s-au jurat c-au făcut drumul acesta în două ore. Ceea ce, sinceri să fim, n-am mai văzut București – Constanța în două ore de prin 1995!

Mă aștept și acum la fel de fel de întâmplări din astea pline de haz. Că-n tran n-am obiceiul să stau cuminte. Biata nevastă-mea trebuie să mă ia legat și cu căluș la gură, altfel cine știe ce întrebări tâmpite mai pun.
Țin minte că acum 4 ani, în timp ce călătoream către Predeal în săptămâna de miere, tot drumul i-am pus fel de fel de întrebări de-o apucaseră nervii și durerile de cap.
– De ce au oile părul alb și creț?
– De ce n-au făcut aeroport și în Predeal?
– dacă mâine va ploua, poimâine va fi vreme frumoasă?

Întrebări din astea, de am avut loc berechet în compartiment. Plecau oamenii pe afară numai să nu mă audă. Așa că ne-am putut lungi să tragem un pui de somn. Asta până să vină nașul, abia intrând pe ușă de gras ce era, să ne dea bună ziua și să ne ceară legitimațiile de călătorie. Ce naiba s-a întâmplat cu vechiul:
– Biletele la control, vă rog!?

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.