CINCI MINERALE ESENTIALE ORGANISMULUI UMAN!

Le stiati? Daca nu, vi le spun eu, atat din cele stiute cat si din noutatile aflate recent de pe un site. Mai intai trebuie tinut cont ca noi, traitorii, nu putem produce minerale în corpul nostru, așa că trebuie să le obținem mai ales din hrană. Alături de vitamine, mineralele sunt compuși esențiali pentru funcționarea optimă a organismului.

Iată care sunt de fapt, cele 5 minerale esențiale și rolul lor în organism:

-Fierul:

Este mineralul pentru formarea sângelui. Doza zilnică recomandată este de 18 mg. El este benefic pentru fortificarea sistemului imunitar, pentru producerea de globule roșii. Ajută pentru prevenirea oboselii, întârește părul și unghiile, elimină paloarea tegumentară și palpitațiile.

Surse: Carne de vită, ficăței, scoici, spanac.

-Calciul:

Este mineralul oaselor și al dinților sănătoși, a cărui doză zilnică recomandată este de 1300 mg. Calciul este foarte bun pentru oase, dinți,imunitate. Previne osteoporoza, contribuie la sănătatea unghiilor și a dinților.

Surse: Lactate, urzici, spanac, lapte din soia.

-Magneziul:

Mineralul care înlătură stresul, iar doza zilnică recomandată este de 420 mg. Magneziul ameliorează funcțiile sistemului nervos și muscular. Înlătură cârceii, crampele musculare, iritabilitatea și tulburările de concentrare.

Surse: cereale, nuci, salata verde, pește.

-Zincul:

Zincul este mineralul țesuturilor sănătoase. Doza zilnică recomandată este de 11 mg. Acesta întărește sistemul imunitar, ameliorează metabolismul, previne acneea, întărește unghiile și părul.

Surse: ficăței, inimioare de pui, fructe de mare, andive.

-Seleniul:

Un mineral antioxidant, a cărui doză zilnică recomandată este egală cu 55 mg. Benefic pentru producerea de anticorpi, menținerea elasticității pielii, antioxidant. Seleniul înlătură oboseala, previne bolile canceroase și ameliorează funcțiile hepatice.

Surse: nuci, ton, ficăței, ciuperci, fructe de mare.

Acum,dupa ce le-ati aflat, procurati-le fie din sursele sus amintite, fie din farmacii. Va vor fi de un real folos, atat pentru dvs. cat si pentru cei dragi si apropiati. Tuturor, multa sanatate!

Sursa: fileinforo.ro

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.