CINCI ZILE DE VACANTA, DAR SI TOT ATATEA DE… NE MUNCA!

De maine, miercuri, 15 iulie, incepe iarasi o noua (oare a cata?!) vacanta! Benefica, desigur, pentru cei mai multi dintre noi, cei invatati cu munca, dar (zic eu) nu in aceeasi masura si pentru cei care, fie ca doar mimeaza ca muncesc, fie ca, de cand se stiu, prefera taiatul ierbii la caini! Din pacate, sau… traditie, din acestia, slava Domnului, nu prea ducem lipsa! Sporesc pe zi ce trece, mai ceva ca vacantele! S-ar putea, si nu ma mira, ca unii dintre eventualii cititori ai acestor randuri sa ma acuze ca-s depasit de evenimente si de timp, ori ca-s prea conservator in gandire, mentalitate si exprimare, venind cu “motivatia”ca… si in alte tari (Franta, Spania, Germania etc.) cetatenii beneficiaza de foarte multe zile libere. Da, este adevarat. Dar pe acolo, se si munceste (cand trebuie s-o faca), pe cand la noi, la romani?!

Multi raman inca multe zile, tot intr- un fel de vacanta, unii nu prea se omoara cu munca, acuzand fel de fel da cauze si motive, iar altii se gandesc deja la… proxima vacanta! Efectul? Totul, sau aproape totul, stagneaza. Sta in amorteala, dar si-n vesnice promisiuni electorale nici cand infaptuite! Sincer , va intreb: stiti, ati vazut sau macar ati aflat de vreo realizare notabila, insemnata si utila, in ultimii ani?! Eu zic, ca nu! Vorbele goale, acopertite de cauze si motivatii devenite sablon, precum ca studiile de prefezabilitate nu-s inca finalizate, ca proiectul e inca-n lucru sau ca licitatia sufera din lipsa… licitantilor sau din cauza contestatiilor, nu pot sa acopere totala inactivitate (si raspundere) a celor direct implicatii (prin inaltele functii ce le detin) si nici sa convinga pe cineva ca, cei care (inca) ne conduc acum, mai fac totusi cate ceva, in afara de eternele sedinte pro-partid, ori de “insemnatele” prioritati de modificare a unor legi (ce parca nu le prea convin) cat si de asigurarea unui… trai corespunzator,  pentru cei de prin puscarii sau care-s in pragul de a ajunge pe acolo!

Alta explicatie, la aceasta vesnica stationare si nepasare, nu exista! Precum nici ne munca pentru tarile cu adevarat democrate si civilizate, acolo unde desele vacante sunt pe deplin meritate. La noi, e tocmai invers! Vacantele primeaza, iar munca pentru unii (ce nu prea le prieste), cam scartie si …stationeaza!  Asadar, ca la noi, la nimenea!  Vacanta(e) placuta(e)!…

Marc Ciubotaru

https://www.youtube.com/watch?v=nbG72146eoU

Comments

comments

4 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.