Cireșarii

Pentru cei care nu știu, sau nu mai țin minte, “Cireșarii este cartea pe care toți copiii ar (fi) trebui(t) să o citească. Este în 5 volume, după cum urmează:
– Cavalerii florii de cireș
– Castelul fetei în alb
– Roata norocului
– Aripă de zăpadă
– Drum bun, cireșari


La vremea când le-am citit eu, acum 30 de ani (prima dată – cred că am recitit un volum acum vreo 4 ani ultima oară), cărțile erau aur pur. Nu aveam TV color, iar pe cel alb negru vedeam un Tom și Jerry o dată pe săptămână, duminmica. Țin minte că într-o duminică, după ce s-a terminat un episod, au mai dat încă unul. Nu-mi venea să cred că mai dau un episod. Iar când am văzut că rulează și al treilea episod, eram în culmea fericrii. 3 episoade de desene animate, în vara lui 1989.

În rest, exista bătutul mingii în fața blocului, jucat cu mașinuțe și soldăței de plastic și cărțile. Ah, mint, mai avea și povești pe disc de pick-up. Îmi stângeam bani și-mi cumpăram de vreo 4-5 ori pe an câte un disc nou. Încercam să-l găsesc cu cât mai multe povești.

Revenind la volumele “Cireșarii” de Constantin Chiriță, cele 5 albume pot fi achiziționate la un preț corect (18 lei volumul), iar copiii vor fi mult mai câștigați decât să fie lăsați cu o tabletă în mână, jucându-se te miri ce joculețe care nu-i ajută cu nimic.

Am găsit și un film, însă este de 100 de ori mai slab decât cartea.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vânzare bijuterii argint!

Scot la vânzare câteva dintre bijuteriile de argint pe care nu le mai pot purta nici eu nici soția. Asta...

RECORD DE… PROLIFICITATE!

Nu prea de mult,intr-un precedent articol publicat pe blog(http://francisc.org/poveste-incredibila/)va informam despre o familie din Rusia care,prin numarul excesiv de mare...

Expresii romanesti – partea a doua

  Asa cum am promis,iata-ne din nou impreuna pentru a afla,pe scurt,noi detalii despre unele expresii des sau rar folosite...

Close