Am citit cartea!

Știți care e noul laitmotiv în privința filmelor? Celebrul “Am citit cartea!” și variațiuni ale acestuia.

mulletDupă ce credeam c-am scăpat de idiotul “pentru că… automobile“, acum devine enervant “Am citit cartea“. Băi, cui mama naibii îi pasă? Lumea vrea să vadă filmul, nu s-audă un wannabe atotștiutor inteligibil și citit c-a reușit să frunzărească o carte. E tare greu să citești o carte. Pfoai, puți de prost ce ești dacă n-ai citit Jocurile Foamei băi. Sau o carte de Stephen King. Sau măcat câteva pagini pline de înțelepciune diviniă scrise de Cioran sau Iorga. Apropos, știți cum a murit Nicolae Iorga? Sau Eminescu? Ați citit cărțile astea? Hai să vedem cine dă răspunsul corect.

Nu prea mai reușește omul să afle că apare un film că deja se găsesc câțiva deștepți care să-și dea cu presupusul, că doar oricine poate fi critic de film.
– Am citit cartea, filmul e o mizerie, mă și mir cum de-a avut așa mari vânzări prima parte…

ok dude

Îți spun eu cum băi. Orice e cu gnomi, elfi, vrăjitori și dragoni generați pe PC va vinde. Acum e era efectelor speciale. Aveți dovadă orice film din seria Harry Potter și orice film Lord of the rings/Hobbit. Și vă spun de pe acum că Paul Walker va apărea în Fast and furious 7. Cam trei sferturi de film, în rest, fiind creat pe computer. Cum a fost creat Schwarzenegger în Terminator 4. A, ați citit cartea? Cum se termină Terminator 7?

Desigur, mai sunt cazuri în care filmul apare pe net, tras vai de mama lui, se uită un cretinel, apoi împânzește netul de prețioasa informație că filmul e oribil și să nu vă duceți la cinema.
Prostia de-a da jos un film imediat după ce-a fost difuzat în America am făcut-o și eu, recunosc. Ultimul Batman ăla, când “moare” la final. O oribilitate de film. S-a văzut sub orice critică filmat de la cinema și nu mi-a plăcut. Până am văzut 10 minute din final ieri la HBO. Și mi-am dat cu pumnii în cap deoarece nu l-am văzut de la început.

Văd că noul trend al nostru e să ne dăm cu părerea despre orice.
– Însă asta o făceam de mii de ani! ați spune.

De acord cu voi, însă acum ne dăm altuia în cap ca să ne expunem punctul de vedere, chit că-i de-o idioțenie crasă ce vomităm.
– Nu nene, ce zic eu e bine, tu ești prost! Eu am citit cartea băi!

Nu mă, nu. Dacă ai citit o carte după care s-a turnat apoi un film și te lauzi cu asta, nu ești mai inteligent. Puți de prostie. Nu ești prost că ai citit, ești prost când îi consideri pe alții tâmpiți că se uită la film fără să aibe idee de carte. MAJORITATEA FILMELOR SUNT INSPIRATE DE CĂRȚI! E imposibil să citești 1000 de cărți după care s-au făcut 1000 de filme. 
De exemplu, populația nu citește cărțile. Da, dați-vă inteligenți că v-ați luat toți Jocurile Foamei de la librării. Dacă nu apărea filmul, cartea nu era la noi pe piață. Asta o știați?
La fel și cărțile cu Harry Potter. Să nu mai spun de romanele lui Stephen King. Până acu 10 ani dacă era vreuna scrisă în românește, era minune. Acum sunt grămezi.
Noi nu știam că există cărțile Carrie sau Christine. Știam doar filmele care ne-au speriat dar ne-au atras.
Așa că hai să fim cinstiți. Atâta mândrie nelalocul ei cade tare nasol în ochii celor din jur.

Comments

comments

19 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.