CNA-ul ăsta e plin de frustrați?

Faptul că CNA-ul dă amenzi cum i se scoală, deja se știe de când există instituția asta inventată în România post-decembristă.
Însă nu pot să nu văd niște chestii care se bat cap în cap. Nu voi da exemplul pe care-l dau toți cu “De ce nu vedem Paraziții la TV?
Deoarece Paraziții, ca și Robotzi nu poate fi dat la TV. Limbaj de șantier, de stadion, de maidan și ghetou.
– Da băi, Paraziții au dreptate. Guvernul e de rahat, conducătorii sunt, justiția e inexistență, șpaga conduce.

Au linii melodice bune. Însă de la o vreme, de la atâtea p**i și m*i începe să ți se scârbească. Aici CNA-ul își face treaba. Când însă le-au interzis melodia “Categoria grea“, aia chiar n-am înțeles-o, recunosc. Și-mi veți spune că din cauza violenței grafice.

Și acum să discutăm despre acest subiect. Violența grafică.
terminator-armVăd toate filmele că-s cu tăieturi. Din Terminator 2 am văzut 3 sferturi de film, restul 1 sfert fiind tăiat de televiziuni cu stângăcie jalnică. De ce? Violența grafică.
Nu poți să lași pe TV să se vadă când îți belește mâna Terminator cu cuțitul, dând la iveală scheletul mecanic. Dumnezeule mare, nu! Sperii copiii!
Pe vremea mea, adică atunci când eram mic, citeam povești cu Harap alb și Păunașul codrilor. Care se luptau cu zmei, spâni, le tăiau capul apoi se îmbăiau în sângele lor, ca să prindă puteri! Da, am mai scris chestia asta de câteva ori. Însă e extraordinară pentru exemplul de mai sus.
De ce mâna realizată pe calculator a Terminatorului e mai groaznică decât un trup fără cap, o baltă imensă de sânge și un flăcău tăvălindu-se gol în sângele ăla proaspăt și cald? Aici de ce nu se bagă CNA-ul pe fir? Să distrugă domnule cărțile alea care instigă copiii noștri la crime sângeroase! Petre Ispirescu ar trebui hulit mai ceva ca Hitler!

În schimb, pe sticlă avem voie cu gagici cu sânii goi. Pute TV-ul de emisiuni deșucheate. Pline de buci și țâte. De pițipoance siliconate care în afară de sex nu știu altceva. Aici CNA-ul de ce nu se bagă?

Ah, da… Uitasem. Sexul vinde!
curvaNumai sexul vinde? Ne-am redus la doar acest aspect? Sexul? după mii de ani de civilizație, numai sexul vinde? Atunci cum naiba de nu e toată țara, toată lumea chiar un mare cartier roșu? Unde să se plimbe curvele despuiate ca-n casă? Nu, că e imoral, în mii ăia de ani de civilizație, acum avem și moralitate.
Și unde-i moralitate când apare Daniela Crudu ruptă de beată și fără chiloți pe ea în emisiune?
Unde-i moralitatea când apare Drăgușanca cu mână ba cu unul, ba cu altul, ba cu țâțele goale?
Unde-i moralitatea când, întrebată care este cel mai ciudat loc în care a făcut sex, Simona Ne-Sensual a declarat emoționată că-n funduleț?

fatbaldmanAici CNA-ul ce face? O ia-n mână! Stă cu ochii bulbucați la TV și-o ia în mână! Altă explicație plauzibilă nu am.
Deoarece CNA-ul e plin de frustrați. De grăsuni bătrâni și chelioși, libidinoși până-n pânzele albe și nu se apropie fără gardă de corp nici-o femeie de ei.
De femeile de moravuri ușoare nu zic. Niciunul nu vrea să fie văzut pe Mătăsari. Doar vorba aia, are o prestanță, el taie-n țara asta, doar lucrează la CNA!

Nu neg necesitatea instituției. Însă dacă e să facem ceva, hai s-o facem cum trebuie. Nu să tăiem din filme scene care n-au niciun fel de legătură cu violența grafică. Doar nu-n toate filmele sunt scene cu sânge, mațe și creieri care sar dintr-unul ca bilele de ping pong în caruselul de la Loto… Nu toate filmele sunt violente din punct de vedere vizual ca August Underground sau ca, mult mai comercialele Saw și Hellraiser…

Comments

comments

6 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Mi-aș da palme că am ales informatica!

Dacă aș avea mașina timpului m-aș duce înapoi în 94 și mi-aș da câteva palme. Ca să-mi iasă mie din...

Tabletele GOCLEVER sunt bune de ceva?

Prima dată când au apărut tabletele electronice, m-am uitat la ele cu neîncredere. - Nu vor rezista astea pe piață,...

Liam Neeson este „Urmărit în Noapte”, din 13 martie, la cinema

Actorii nominalizaţi la Premiile Oscar, Liam Neeson şi Ed Harris, împreună cu Vincent D’Onofrio ajung, din 13 martie, pe marile...

Close