COINCIDENTE SAU….NUMEROLOGIE?!

 

Despre numerologie(studiul simbolismului numerelor),daca va amintiti,am mai discutat in cateva articole.Va reamintesc acum,doar ca numerologia este folosita pentru a determina personalitatea unui om, punctele tari si talentele lui, obstacolele pe care trebuie sa le depaseasca, nevoile sale interioare, reactiile sale emotionale si modurile in care se raporteaza la ceilalti.
In cele ce urmeaza ne vom referi insa,cu predilectie, la conceptul de coincidenta.Coincidenta pe care, vrei sau nu,o intalnesti in numeroasele imprejurari oferite de viata cotidiana.Fie aici, la noi, in Romania,fie oriunde-n lumea larga.Cazul (coicidenta)de astazi se refera la un oras din ,,tara cantoanelor”,Elvetia. Solothurn,se numeste localitatea,in care daca veti ajunge s-o vizitati veti gasi,obsedant,aproape peste tot,numarul 11!Pe sau in cladiri,pe trepte si chiar pe un ceas neobisnuit care se afla pe zidul unei banci de investitii.Conform informatiilor furnizate de BBC, ceasul are un cadran cu doar… 11 ore! Ora12 lipseste!

Orasul Solothurn, care a fost fondat de romani acum 2.000 de ani, are si 11 capele, 11 biserici, 11 turnuri, 11 muzee si 11 fântâni arteziene! Usor de tinut minte,nu?Sa mai adaugam atunci ca pe Judengasse (sau „Strada Evreilor”) se afla o cladire care cândva adapostea Breasla Fierarilor, una dintre cele… 11 societati medievale ale orasului. Nu departe ,se afla catedrala St. Ursus, care este plina de reprezentari istorice care contin… numarul 11!Cat a durat ridicarea catedralei? Fix 11 ani!Cladirea are trei siruri de câte 11 scari, doua fântâni cu câte 11 robinete, 11 usi, pe unul dintre cele 11 altare se afla 11 tipuri de marmura, bancile din biserica sunt în siruri numai de câte 11, în turn se afla 11 clopote, iar biserica este împartita în trei parti.Fiecare parte are înaltimea de… 11 metri.Asa stand lucrurile,probabil va intrebati:oare ce-i asta,ce sa fie- magie, numerologie sau simple coincidente?Completandu-va nelamurirea,va mai spun si ca inca din 1251, breslele au ales 11 membri care sa le reprezinte în consiliul ora?ului, apoi în 1481, Solothurn a devenit al 11-lea canton al Confederatiei Elvetiene, iar mai târziu a fost împartit în,nu se putea altfel,decat…. 11 protectorate!
De unde vine totusi fascinatia aceasta nebuna pentru numarul 11?! Exista, desigur, diferite teorii referitoare la motivele pentru care orasul a devenit obsedat de acest numar.Una dintre legende spune ca în oras au venit candva niste… elfi vrajiti din Muntele Weissenstein, ca sa îi înveseleasca pe localnicii care munceau din greu. Numarul 11 se traduce în germana prin „elf”.O alta teorie spne ca 11 este un numar semnificativ în Biblie si ca oamenii credeau ca este sacru. si, potrivit numerologiei, este considerat cel mai intuitiv numar, fiind adeseori identificat cu forta psihica si cu credinta.Numarul 11 este insa asociat cu Solothurn de mai multe secole si nu poate fi vorba de o coincidenta.Asa ca, daca va veti afla candva în acest curios oras, ori de câte ori veti da peste lucruri asociate cu numarul 11, cum ar fi 11 trepte sau 11 balustrade, ar trebui sa va întrebati daca în spatele acestor lucruri nu se afla vreo semnificatie,mai stii?,poate…. secreta!Mai cu seama ca multe afaceri din Solothurn sunt centrate tot pe numarul 11, inclusiv beraria Öufi-Bier, care produce sorimentul „Bere 11”!Si cu asta,basta.Vizitati-l si va veti lamuri la fata locului!

Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.