COMPROMITE FAMILIA SOCIALISTILOR EUROPENI!….

,,Socialistii europeni nu mai pot tolera PSD-ul romanesc,iar voturile pe care Liviu Dragnea le poate aduce din Romania nu sunt un argument bun,pentru ca,incurajand un partid corupt,PES pierde voturile din alte tari”-este opinia transanta a eurodeputatei socialiste Ana Gomes.Fost diplomat de cariera, A. G. nu lasa loc de interpretari: ,,Liviu Dragnea este un politician care compromite familia socialistilor europeni, iar excluderea PSD e o necesitate. “Continuandu-si parerile eurodeputata mai spune,in interviul acordat unui reporter de la Ziare.com ca,,In decembrie trecut, in congresul PES, care a avut loc in tara mea, in Portugalia, am fost la felde vocala cand domnul Joseph Muscat, premierul Maltei, a vorbit la tribuna. Si am facut la fel si in Madrid,cand domnul Liviu Dragnea tinea un discurs. Adica suntem luati de idioti sau trebuie sa ne prefacem ca nu stim nimic?Am avut foarte multe discutii in interiorul grupului, oricine cauta pe Google despre Romania si OLAF afla cum domnul Liviu Dragnea a creat o organizatie criminala care a fraudat fonduri europene de 21 de milioane de euro. Nu e asta suficient de serios? Ce ne-ar trebui mai mult de atat pentru a ne distanta de el?Noi, socialistii europeni, nu putem sa protejam un corupt, pe Liviu Dragnea, si nici pe marioneta sa,doamna Dancila.”Intrebata fiind daca exista o propunere oficiala de excludere a PSD-ului din PES,A.G.a raspuns:,,Nu pot uita, nimeni nu poate, cum romanii, in mijlocul unei ierni foarte grele, au iesit in strada pentru a protesta fata de coruptie si pentru democratie, pentru transparenta, pentru integritate. Asa ca eu voi continua sa fac presiuni asupra familiei mele politice, pentru ca aceste alegeri europene sunt o buna ocazie de a ne curata, de a nu mai continua sa-i sustinem pe cei in cauza.Nu stiu daca propunerea a fost facuta oficial, dar suedezii au exprimat foarte clar ca nu sunt de acord sa fie asociati cu PSD-ul si cu politicile acestuia prin care sunt protejati coruptii.Eu voi continua sa insist in aceasta directie, dar asta este o lupta care trebuie dusa in interiorul familei noastre politice, cu toate ca are repercusiuni si in afara.”

Ati avut discutii cu colegii social-democrati, le-ati cerut explicatii despre ce se intampa, la Bucuresti? Ati primit raspunsurile dorite?,,Fac asta continuu, discut cu colegii mei. Multi se simt foarte inconfortabili cu aceasta situatie, dar nimeni nu are curajul sa ia deciziile necesare. Sper ca se va ajunge la un rezultat, iata,recent, Partidul Social Democrat din Suedia a scris o scrisoare grupului, in care arata ca nu mai putem avea printre noi PSD-ul din Romania, daca acesta va continua sa se comporte in acelasi fel.In cazul Romaniei sunt ingrijorata de ceea ce am citit in presa,de faptul ca unii dintre candidatii selectati de PSD pentru lista pentru alegeri sunt foarte nationalisti, antieuropeni.Exista totusi o propunere oficiala de excludere a PSD-ului din PES?,,Nu stiu daca propunerea a fost facuta oficial, dar suedezii au exprimat foarte clar ca nu sunt de acord sa fie asociati cu PSD-ul si cu politicile acestuia prin care sunt protejati coruptii.Eu voi continua sa insist in aceasta directie, dar asta este o lupta care trebuie dusa in interiorul familei noastre politice, cu toate ca are repercusiuni si in afara.”

 

Mitingul PSD din Iasi, un oras blocat si zeci de mii de oameni adusi pentru ca Dragnea sa faca o baie de multime soldata insa in urma cu o mare de gunoaie,vine sa confirme spusele doanei Ana Gomes.Greu de inteles, greu de ascultat, liderul PSD a primit aplauze raslete de cateva ori in timpul discursului, iar la final s-au cerut explicit aplauze de pe scena. Imediat dupa discurs, Dragnea a plecat, a trecut prin multime,flancat in permanenta de 5-6 barbati care il protejau si, dupa ce a dat mana si s-a pupat cu sustinatorii.Pe tot parcursul mitingului, in spatele gardurilor au stat sute de protestatari, care s-au auzit si in timpul discursuluitinut de Liviu Dragnea strigand “PSD, ciuma rosie” sau “Dragnea, esti un nimic”.

Ziarul de Iasi informeaza ca au existat si unele momente tensionate in Piata Unirii pe masura ce miile de PSD-isti incepeau sa se indrepte spre casa.L.Dragnea a lansat atacuri in rafala la adresa Opozitiei. El a raspuns criticilor din campanie cu un val de atacuri la adresa celor din Opozitie.,,adica oamenii fara tara si fara D-zeu care-i jignesc pe social-democrati. “Simpatizantii PSD-ului au fost bombardati de ieseni cu bacnote de 1 leu.Mai multi protestatari au reusit sa treaca de primul cordon de jandarmi. “Jandarmeria apara hotia”, striga ei. Fortele de ordine le cer oamenilor si jurnalistilor sa stea la doi metri de ei.”Nimicule, ai pregatit elicopterul?”, “Moldova nu este mosia ta”, “Moldova nu mai voteaza niciodata PSD”.

,,Prizonieri in propriul nostru oras?!Tot ce vedeti cu rosu este zona “interzisa” pentru noi, locul in care doar PSDistii au voie sa intre. Jandarmii au blocat strazile de la ora 14:00 si intrarea s-a va facut nimai pe baza unui tichet, legitimatie de membru PSD sau daca esti pe o lista a lor.Sa fii iesean si sa nu poti merge prin centrul orasului pentru ca e rezervat de Dragnea, asta inseamna sa fii PSDist…”, a scris pe Facebook. dl.Filip Havarneanu ,locuitor al urbei.
(Foto: Ziare.com)

Marc Ciubotaru

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
ASA A FOST SA FIE – AMINTIRI DIN TINERETE SI COPILARIE!

Cei mai tineri nu cred sa si le inchipuie dar nici sa le inteleaga! Pentru cei mai in varsta insa,...

Vrei să faci ceva în țara asta? Ți se vor pune bețe în roate!

Pentru că se poate, România lucrului de mântuială făcut. Sunt extrem de nervos. Așa de supărat încât nu am fost...

Păreri Digi Energy?

Citisem la Mortu acum 2 ani că RDS intrase pe piața furnizorilor de electricitate, inițial pentru utilizatori industriali, urmând ca...

Close