CONCURSURI SI…,,CONCURSURI”!

 

 

 

Nu-i o noutate ca de mai multa vreme pe posturile de televiziune din România ti se ofera spre vizionare ,tot felul de asa zise…concursuri, multe dintre ele regizate si copiate sau din calea afara de imorale,chiar impudice,stupide. Concursuri precum : Romanii au talent, Vocea României, Ferma, Asia Expres, Exatlon,Ce spun romanii si alte asemenea gaselnite care,s-o spunem si pe asta,la unii dintre conationali prind.Sunt,cum se mai spune,morti dupa ele!…
Dar dati-mi voie,zice pe net,dl.Tony Berbece, sa va povestesc de cel mai tare concurs din lume care tine o viata. Probele ,afirma ‘mnealui,sunt urmatoarele si sunt stabilite de… Hristos!Iata-le:
,,Cine iubeste pe tata ori pe mama mai mult decât pe Mine nu este vrednic de Mine. Iubirea fata de… Mine trebuie sa întreaca orice alta iubire, pentru ca vor fi zile în care va trebui sa alegeti între mine si familie, între mine si cei mai dragi !
Trebuie sa-l iubiti pe aproapele vostru ca pe voi însiva .
Trebuie sa va luati crucea zilnic si sa Ma urmati !
Veti fi urâti de toate natiunile pentru Numele Meu, când veti fi persecutati într-un loc sa fugiti în altul !
Va vor da sa fiti chinuiti si va vor omorî pentru Numele Meu .
Cum am trait Eu, trebuie sa traiti si voi, iar tot ce am facut eu sa faceti si voi, ba înca lucruri si mai mari(n.n. ce-o fi facand oare?!,ma intreb fara sa-mi dau seama despre ce fel de concura este!).
Doar cine va rabda pâna la sfârsit va câstiga, nu exista premiu compensatoriu pentru cei care renunta pe parcurs, nimeni nu e felicitat pentru ca a trecut doar unele probe, trebuie trecute toate câte ne vor iesi în cale pentru Numele Sau .
Asadar, crestinismul ,(n.n.-caci probabil banuiesc ,despre acesta este vorba),nu e un apendice al vietii noastre, nu e un hobby, nu e nici ceva ce se traieste optional sau din când în când, ci ceva pentru care trebuie sa fii gata la orice ora sa-ti dai viata si sa renunti la orice, chiar la parinti si sot/sotie sau copii de va fi nevoie în vreo situatie critica cum fac si azi sute de mii de martiri si oameni prigoniti pentru Hristos.
Tu ,cititorule,pe unde te afli în acest ….concurs,intreaba la finalul expunerii ,dl.T.B.?!Doamne ajuta!”

In ce ma priveste, ca sa-i raspund cu sinceritate,pot sa afirm(fara a ma eschiva)ca-s total inafara de un asemenea… concurs!Putin ,sau poate chiar si mai mult,ne dumirit asupra….probelor expuse!Este firesc sau nu,fiecare-i liber sa-si spuna parerea.Ceea ce si astept pentru a ma orienta catusi de putin in…dezorientarea mea!Tot ca o proprie parere:cele inserate de autorul ,,concursului”,pot fi absolut orice(expunere,citate din lumea crestina etc),numai concurs ,categoric NU!Dumneavoastra ce spuneti?….


Marc Ciubotaru

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
MOSTRA DE IUBIRE ,DAR SI…. OMENIE!

  Peste tot in lumea asta mai intalnesti rare ori si oameni buni,cu suflet mare.Actiunile si gesturile ,intregul lor comportament...

Europa va deveni califat?

Am auzit, nu de puţine ori, că Europa, dacă o va ţine în ritmul ăsta tâmpit de negare a realităţii,...

CRACIUNUL SI…FERICIREA!

  „ Răsfăţul cu care ne obișnuim nu ne face fericiţi.” — George Eliot Odata cu venirea Craciunului sau in...

Close