Continut valoros pentru cititori si optimizat pentru Google: provocare pentru site-ul tau

Desi exista multi care pot spune ca fac SEO si te pot ajuta sa iti cresti afacerea in rezultatele Google, realitatea e cu mult diferita. SEO este un proces complex, ce implica mai multe laturi, fiecare avand rolul sau important. Cu siguranta ca de importanta majora este continutul care este corelat cu site-ul tau, fie ca vorbim depre cel on-page, fie de cel off-page.

Cu siguranta ca in online reusita unei afaceri tine in mare parte si de modul in care este redactat continutul adresat publicului. Ma refer aici atat la cel de pe site-ul personal, cat si la cel care apare in presa, ce face trimitere la site.

Despre continut sunt cateva aspecte de care trebuie sa fii in tema, despre care vorbesc si specialistii E-Advertising, o agentie de digital marketing cu un portofoliu extins de clienti din toate domeniile de activitate.

Continutul de care ai nevoie pentru site-ul tau

Pentru ca un continut sa fie eficient, sa isi faca treaba sa spunem asa, acesta trebuie sa indeplineasca doua mari obiective. Primul este atragerea utilizatorilor finali si ne referim aici la oricine, incepand de la potentiali clienti, clienti sau cititori simpli. Cum trebuie sa ii atraga? Scopul este de a le oferi o rezolvare, la care vine continuarea, cel de-al doilea obiectiv: de a raspunde unei nevoi pe care acestia o au.

O serie de intrebari apar in cazul celor care nu au nici cunostinte si nici experienta in content writing. Cum pot redacta continut care sa ajute utilizatorii si totodata sa fie agreat de motoarele de cautare? Practic din asta vine majoritar vanzarea de servicii si produse.  Procesul de copywriting SEO este cel care poate atrage public si exista departament dedicat in acest sens in cadrul firmei de profil eAdvertising. Fiecare parte a procesului SEO trebuie sa beneficieze de atentie sporita, pentru ca si efectul sa fie cel dorit.

Relevanta paginii, alaturi de autoritate, reprezinta caracteristici la care Google se raporteaza pentru a afisa pozitionari atunci cand un utilizator realizeaza o cautare. Iata cum sunt masurate relevanta si autoritarea.

Cat de relevanta este pagina ta determina Google prin analiza de continut realizata, in cazul careia se raporteaza la factori diversi. Cuvintele cheie care exista intr-un segment din continut, unde si cat de des sunt utilizate acestea joaca un rol deosebit.

De asemenea numarul de link-uri ce rcomanda pagina este un mod prin care Google ii va cuantifica autoritatea. Link-urile sunt de asemenea analizate in functie de nivelul lor de relevanta, dar si de incredere transmis. Iata de ce aparitiile in presa cu autoritate mare vor fi in avantajul site-ului tau. Astfel de servicii sunt incluse in pachetele de promovare SEO ale unor agentii de digital marketing precum E-Advertising. Iata ca rolul pe care continutul il joaca in cresterea site-ului tau in motorul Google nu este unul de neglijat si cu siguranta nu unul care poate fi lasat pe mana oricui. Atunci cand de crearea de continut relevant pentru utilizatori si optimizat pentru Google se ocupa persoane cu experienta, avantajele sunt de partea ta.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.