Continuum – un serial bunicel

Am dat de un serial bunicel, Continuum. Este canadian și deja a câștigat câteva premii. În prezent se filmează sezonul 4, iar eu sunt la sezonul 2 cu vizionarea.
În anul 2077, planeta era condusă de corporații. după spusele unora, în mod defectuos. Păi unde mai e contribuția omului de rând în luarea unei decizii, când doar CEO de la Coca-Cola, Huawei și Puma (companii actuale) au puterea de decizie?
Așa că s-au dezvoltat și rețele “teroriste” care au încercat să schimbe această soluție. Însă metodele lor nu erau deloc fair-play, ei aruncând în aer blocuri întregi. N-am înțeles de ce aruncatul în aer a unei clădiri și uciderea a sute de persoane vor avea ca deznodământ ca ideea ta să fie pusă în practică.

N-am mai auzit de chestia asta.

Vreau să fiu președinte. Ia să arunc eu în aer Piața Romană. A doua zi voi fi declarat președinte, voi avea salariu 10.000 euro lunar, mașină decapotabilă, plimbări nelimitate în Hawaii și Bahamas și 3 tone de înghețată de vanilie.

În realitate, singura urmare a unei fapte de genul celei de mai sus, e juvățul, plutonul de execuție și clorura de potasiu trasă adânc în venă.

La fel și-n serial. Gruparea teroristă Liber9 a fost prinsă și condamnată la moarte. Numai că, în loc ca aceștia să fie executați, au dispărut. Ca să apară în anul 2012!
Odată cu ei a revenit în trecut și Kiera, o polițistă. Serialul se învârte în jurul acesteia și încercarea de-a prinde și elimina pe cei din Liber8. Câțiva mor, însă rămân alții, care atrag de partea lor mulți membri. Tare-mi sună a ISIS toată povestea asta.

Serialul e o combinație între Dosarele X, Fringe și Înapoi în viitor. O plăcere să-l urmărești, deocamdată nu m-am plictisit după 14 episoade. Rămâne de văzut ce va fi pe parcurs, am văzut destule seriale bune, care, după primul sezon au dat-o în bălării. Însă acesta este canadian, deci s-ar putea să aibă altă șansă.
Cast_Continuum_edited

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
COMENTARII PRIETENEȘTI LA TIMP ȘI…. DESPRE TIMP!

Nu știu dacă- ți sunt sau nu prieten, dar încerc totuși să comentez cele scrise de ține, Francisc 1 Bouda!...

Recuperarea mamei după naștere

Pentru ca mama să își revină fizic și afectiv după nașterea are nevoie de o perioadă de recuperare. Multe dintre...

DE LA O FUGA RUSINOASA, LA SCUMPIRI CE TOT SE-NGROASA!

    Acum, spre exemplu, in Capitala, mielul (atat de cautat) se vinde cu 30 de lei kilogramul, ceea ce...

Close