“Cosplay” în România? – gene false și costum?

Nu de multă vreme a început și România să fie prezentă pe harta Comic Con-urilor sau a DreamHack. Deși a luat cam multă vreme până să se prindă organizatorii că și-n țara noastră sunt o mulțime de jucători împătimiți și de altceva în afară de WoW sau CS, acum ne putem lăda că avem și noi astfel de conferințe.
Prima dată când am văzut în realitate un costum de Cosplay a fost la DreamHack 2014, primul de acest gen în românia. Căciulițele lui Teemo erau la ordinea zilei, însă cel mai realist a fost un costum al Dianei din League of Legends.
diana

Nu știu câte ore de muncă au fost la crearea costumului, presupun că sute, însă știu că la machiaj a durat câteva ore. Fata a folosit adeziv gene false de calitate iar la final știu că a câștigat unul dintre locurile fruntașe la concursul de Cosplay.

Sincer, și eu aș fi vrut să particip la un concurs de cosplay, mai ales deoarece costumul pe care l-aș dori eu ar fi ceva ce au puțini. Adică am văzut mulți Iron Mani, Spidermani sau Thori. Însă, foarte puțini Jaxi din League of Legends. Deoarece costumul este mai greu de ceat. Implică foarte multe ore de muncă. Însă rezultatul…
jax

Asta deoarece m-aș costuma în ceva pe placul meu. Desigur, cu puțină bunăvoință, și gene false m-aș putea întruchipa în Alex din “A Clockwork Orange“. Însă, câți tineri mai știu de acea capodoperă a cinematografiei semnată Stanley Kubrick? Sau, alt costum mult mai ușor de realizat, ar fi acela de Terminator. Păcat că-s gras și nu mi-ar sta deloc bine, deoarece prietenii mei la un astfel de costum mi-ar fi cei din gașca de glumeți de mai jos.
3022296-inline-supersized-heroes-1366x768

În orice caz, sunt convins că acest concept de Cosplay va prinde rădăcini în România. Ne-am învățat să ne descurcăm cu puținul pe care-l avem, deci niște lipici aici, o folie de aluminiu dincolo, un celofan, câteva tuburi de mascara, un adeziv puternic pentru costum, punga de bigudiuri a mamei și un pachet de chibrituri și facem figuri frumoase la concursurile de acest gen. E și faptul că muncești la ce-ți place, creându-ți costumul, iar la final mai poți veni și acasă cu un premiu. Acesta poate fi și o diplomă de participare, însă la alte ediții poți participa în mod gratuit. Tot e un câștig și ăsta.

Îmi aduc aminte o întrebare dintr-un oracol.
La un bal mascat, în ce te-ai deghiza?
– Elvis Presley – încă nu i-a trecut moda.
– Rocker – sunt deja.
– Extraterestru. Ghici ce… Nevastă-mea cu cine seamănă aici? Vărul It din Familia Addams sau Chewbacca?
nevastuica

Comments

comments

2 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
Vrei mașină?

Întrebarea asta ne-o punem de când suntem mici și ne jucăm cu mașinuțe, trenulețe și alte vehicule cu roți. Tu...

Bunicuţa

- Filburt, mergem? - Mergem, aşteaptă... - Hai cioară, ne aşteaptă ăla cu bunătăţurile! - La naiba mă, am zis...

Cum a fost la SkyRun 2016?

Edițiile precedente SkyRun le-am ratat. De prima nu știam, iar la a doua nu m-am dus. Însă anul ăsta am...

Close