Cred că orice școală ar trebui să aibă un cabinet psihologic!

Am văzut multe cazuri în care copii ajung să facă gesturi disperate pentru a trage un semnal de alarmă. Multe sinucideri în cazul copiilor de 13-16 ani, mulți copii cu probleme acasă, care nu au cui se plânge și ajung să-și distrugă viața în droguri sau prostituție. Din păcate, ăsta e adevărul, că ne place sau nu.
De obicei, multe probleme se rezolvau de dirigintele clasei. Însă, în ultima vreme, treaba de-a face pe psihologul, a cam fost uitată.

Printre ultimele cazuri duse la extrem este acela al unei tinere de 16 ani din Bacău. Aceasta a avut o altercație cu o colegă, incident ce-a fost întrerupt de un polițist. Tânăra a lăsat un bilet de adio în clasă și s-a făcut nevăzută. În bilet specifica faptul că are de gând să se înece.
Colegii au găsit-o pe marginea râului Bistrița, în zona unde alte două eleve s-au sinucis în anii trecuți. Tânăra s-a aruncat în apă, apoi a ieșit la suprafață și a început să înoate. A fost scoasă la mal de colegii și profesorii ei, folosindu-se de-o frânghie improvizată din haine.
Sursa
La prima vedere, se pare că tânăra nu prea avea ea de gând să se sinucidă, ci să atragă atenția. Însă, după vreo 2 cazuri din acestea, se poate ajunge într-un final la suicid.

Având în vedere că nu este singurul caz de acest gen, consider că ar trebui creat un cabinet psihologic. Să fie acolo un doctor psiholog, care să-i înțeleagă pe elevi și să-i ajute. Cu un salariu de 1500 lei pe lună s-ar rezolva multe situații neplăcute, care, din păcate, pot ajunge la suicid sau o viață mizeră.

O fi mai greu pentru copii să-și verse amarul în fața unui necunoscut, însă, încet-încet, un psiholog în cadrul fiecărui liceu va fi o investiție foarte bună. Un psiholog poate depista problemele din timp, chit că e vorba de-a fază adolescentină, fie că e vorba de ceva mai grav, de genul unei familii dezbinate, cu un părinte alcoolic iar celălat plecat la muncă în altă țară, sau mort/ dispărut.
shutterstock_123362059

Comments

comments

8 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cristalele, o sursă de energie?

Site-ul universulcristalelor.ro vă oferă o gamă variată de cristale și pietre semiprețioase în diverse forme, care le sporesc proprietățile. Acestea...

CAND ,,GAZ…LETAL” TOPESTE FCSB-UL!

  A cincea înfrângere consecutiva pentru FCSB în Liga 1, cea mai dura dar si mai rusinoasa! ,,Unde pe lume...

Acolo îți faci reclamă?

Până nu demult existau guri rele care îl blamau pe Blogatu pentru faptul că-și face trafic într-un mod cât de...

Close