Crimson Peak

Am fost ieri la avanpremiera unei pelicule care nu-mi spunea nimic inițial. Crimson Peak. Am văzut posterul și-am tras concluzia total eronată că e o poveste polițistă, ceva de genul Sherlock Holmes, cu actori necunoscuți. Am luat cele mai bune bilete din sală, mulțumită Mirelei. Sărut mâna!

Apoi am fost la Cora, să iau ceva de băut și de crănțănit. Am stat la coadă peste 20 de minute, după cea mai lentă casieriță pe care am văzut-o vreodată. Nu că se mișca cu încetinitorul, însă parcă nu știa să scaneze produse, trebuind să le introducă manual. Mi-a făcut un car de nervi. Stând după madam Moșmondica, am întârziat la film, pentru prima dată în viață. Ba, mint. Pentru a doua oară. Prima dată am întârziat la avanpremiera Eraser, în 1996. Eram la Cinema Gloria și până am luat bilet am pierdut câteva secunde din film. Am găsit loc în picioare, era lume strânsă ca la urs atunci la film…

Mă rog, să revin la Crimson Peak. Exact când am intrat în sală, pe ecran era o umbră fumurie, o fantomă, care zicea “Beware of Crimson Peak…” Atunci am zis că tot filmul va fi cu sperieți. Nu mă mai pot uita la filme cu fantome, mă sperii și nu-mi priesc. Ei bine, filmul n-a fost foarte de groază. Adică, apăreau fantome, însă nu cu mișcări bruște și cu sunete, făcute expre ca să te sperie. Vedeai fantoma scălămbăindu-se după ușă, iar când se întorcea femeia ca s-o vadă, acolo era fix… nimic.

Povestea filmului spune viața lui Edith și căsnicia ei cu Thomas Sharpe (Loki). Acesta, împreună cu sora lui, Lucille, ascundeau ceva. Nu se știa ce, însă era ceva ciudat cu ei. După moartea tatălui (Bobby din Supernatural) lui Edith, care fusese omorât cu bestialitate, aceasta se mută împreună cu Thomas și Lucille, în casa acestora din Anglia. O casă în care niciun om normal la cap n-ar sta. În America, mirosând ceva necurat, doctorul MicMichael (Jax din Sons of Anarchy), se apucă să facă cercetări.

Acesta află ceva ce aflase de prima dată și tatăl lui Edith, treabă pentru care fusese ucis. Așa că doctorul se suie-n tren și vapor și ață-n Anglia. Dacă va ajunge acesta la timp ca să salveze situația, într-o casă cu fantome, care ascundeau un mister încă neelucidat, veți vedea urmărind filmul. Acesta este adus în România de Ro Image 2000.
Filmul regizat de Guillermo del Toro (Pan’s Labyrinth), va apărea în cinematografe de azi. 

Comments

comments

No Comments

Add a Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.