Criterii importante in vederea alegerii unei scoli de soferi si a instructorului auto

Sa conduci un autovehicul este probabil una dintre cele mai utile si mai importante abilitati pe care o poti invata. Este nevoie de timp, efort, rabdare, bani si de un instructor auto competent si rabdator. 

Alege un instructor auto compatibil cu tine

Exista numerosi instructori la care sa apelezi, mai ales daca locuiesti intr-un oras mare, precum Bucuresti. Este recomandat sa prospectezi bine si sa alegi un instructor compatibil cu temperamentul si nevoile tale. Un instructor sever, nerabdator poate face un cursant introvert sa isi piarda increderea in sine. Pe de alta parte, daca „ai in sange” arta condusului, un instructor prea calm, iti poate da impresia ca iti pierzi timpul. Nu uita ca ai dreptul sa schimbi instructorul sau scoala de soferi daca nu esti multumit.

Criterii importante in vederea alegerii unei scoli de soferi

Legitimitatea si performanta scolii de soferi. Inainte sa te inscrii la o scoala de soferi, poti verifica la autoritatea abilitata – DRPCIV –  situatia ei. Pe site-ul lor gasesti o lista actualizata a scolilor si instructorilor auto din toate localitatile. Mai mult decat atat, gasesti si statistici despre numarul de cursanti ai fiecarui instructor si rata de promovabilitate per total, atat la sala, cat si la traseu.

Iata cateva exemple, conform statisticilor DRPCIV, privind promovabilitate la prima examinare pe şcoli şi instructori din Bucuresti, in perioada 01/01/2016 – 31/12/2016, mai precis procentajul candidatilor admisi:

DICU IMPEX SRL (Scoala de soferi DICU) : 48.68 %

PERFECT AUTO VYO SRL (Scoala de Soferi VYO): 36.05 %

S.C. TEO CONSULT AUTO 2003 SRL (Scoala de soferi TEO): 46.41 %

BIDI TRANS SRL (Scoala de soferi BIDI TRANS): 50.20 %

AUTOGENERAL SA (Scoala de soferi AUTOGENERAL): 55.92 %

Experienta si aptitudinile instructorilor. Instructorul auto are un rol esential in formarea ta ca sofer. Din acest motiv, este esential ca scoala de soferi sa dispuna de instructorii evaluati si testati periodic din punct de vedere teoretic si practic. Alege un instructor auto bine pregatit, viitorul tau pe sosea depinde de asta. Discuta cu instructorul inainte de a incepe cursurile, iar daca este posibil, asista la una din orele sale. Poate poti lua legatura si cu fosti cursanti, pentru a afla parerile lor.

Diversitatea parcului auto. Parcul auto este foarte important cand vine vorba de alegerea unei scoli de soferi. Prima ta experienta cu o masina trebuie sa fie una pozitiva. Trebuie sa iti placa masina, sa fie cat mai apropiata de masina pe care o vei conduce cand vei obtine permisul. Din acest motiv un parc auto diversificat este un criteriu bun de alegere al scolii de soferi. In plus, masinile existente trebuie sa fie bine intretinute atat din punct de vedere tehnic, cat si estetic.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.