Cu ocazia centenarului, sărbătorește românește!

Românului nu-i trebuie mult ca să sărbătorească orice. De la tăierea moțului, Crăciun, Revelion, centenar, că a luat fi-șu 10 la istorie, că a ajuns mai devreme la muncă etc., românul sărbătorește aproape în orice împrejurare. Vorba lui Pavel Stratan:
Beau si eu, ca moldovanul,
Patru ori pe an, ia zi:
La Craciun, de Hram, la Paste
Si in fiecare zi.

Așadar, hai să vedem cum sărbătorește cu ocazia a “orice” românul nostru.

– Scoate grătarul în spatele blocului și face tradiționalii mici și cârnați prăjiți. Cu atât alunecă mai bine prăjeala pe gât cu cât există bere din abundență și manele pe măsură.

– După ce termină de mâncat și petrecut sfânta ziuă de vineri seara și nu e meci la televizor, își varsă grătarul pe iarbă și pleacă, lăsând gunoaiele în urmă. Doar nu-i “fimeee de servici” să curețe el, nu?

– a doua zi se trezește “când vrea plua lui“. Că e sâmbătă și face ce vrea, nu se duce la “scârbici“. Lenevește toată ziua. Câteodată se mai ia la încăierare cu vreun vecin netrebnic. Nu de puține ori se ajunge și la înjunghieri “așa puțân, elegant, cât de cât“. Adică trăiește viața din plin.

– duminică e primul la biserică, la pupat de moaște și apostrofat pe cei care vorbesc vrute și nevrute. E plin de evlaviune… evazațiune… evaziune… EVLAVIE! După ieșirea din biserică îți face 3 cruci mari, după datină, apoi scuipă cu scârbă cerșetorii de la poarta bisericii urându-le “la muncă bă nu la-ntins mâna“. Tot după datină.

– a doia zi, după ce-a frecat menta în mod corespunzător, vine acasă și bea 3 beri. Prima de sete, a doua de poftă, a treia să sărbătorească faptul că “s-a terminat căcatul ăsta de zi“.

– marți sunt 3 ceasuri rele, așa că se dă bolnav. Și bea de fericire că stă acasă. Lasă să muncească și alții, nu numai el.

– miercuri e ziua de băut cu băieții. Așa e datina, nu poți să lipsești tocmai tu, nu se cade. Se bea, se mănâncă, se râgâie și se bse. Apoi se conduce înapoi acasă. Că “n-am băut decât o bere“.

– joia e zi de meci. Bem și sărbătorim că jacă echipa preferată. Că or câștiga sau or pierde, nu contează. Se sărbătorește această zi memorabilă cu bere și semințe.

Apoi o ia de la capăt, săptămână de săptămână. Până când vine concediul. Sau vreo sărbătoare, când românul petrece “ca la carte“. Bagă 2 piftii, 30 de sarmale și 44 de pahare (după câți mucenici sau dihornici… dihori… DUHOVNICI or fi).

Dacă te descoperi măcar într-o zi din acestea, la mulți ani, frate român.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
NOSTALGIC PE STADIOANE CARE NU MAI SUNT! – EPISODUL 2

Dupa ce in precedentul articol am (re)cunoscut fostul ANEF (Republicii), sa incercam acum, tot in mediul virtual, sa ne reamintim...

Amintiri din comunism – episodul porno

Dupa cum va spuneam ieri, incep un nou serial comic, numit "Amintiri din comunism". Nu are legatura cu regimul politic,...

Efectele nedorite ale sărbătorilor!

Tot anul ne ferim de perioada sărbătorilor şi sperăm că anul acesta Crăciunul şi revelionul vor fi altfel, un pic...

Close