Cum a fost la curs? Ziua I.

Azi am avut prima zi din cursul “Compentențe antreprenoriale” din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Mi-a plăcut, pot declara faptul că am învățat ceva nou chiar din prima zi. Pot enumera trei chestii importante învățate azi.
1) Dacă-ți deschizi o afacere într-o zonă în care mai există unul sau mai mulți cu același tip de afacere, ai șanse peste 80% să-ți meargă din plin. Deoarece și nu din cauză că vei avea concurență. Deja lumea știe că acolo e acel tip de afacere. să zicem că deschizi un butic. Mușterii vor fi atrași de nou “Ia să vedem ce-au ăștia pe aici!“. Depinde de tine ca pe cei ce-ți calcă pragul să-i faci clienți fideli. Nu neapărat prin prețuri mici. Există și alte metode de-a atrage clienții.
Dacă îți deschizi butic într-o zonă în care nu e niciunul, gândindu-te că “Să vezi ce dau acum lovitura, că n-am concurență“, s-ar putea să rămâi cu afacere-an aer. Motivele sunt multe. Pot enumera faptul că vei considera că fiind singurul din zonă, vei putea pune adaos comercial 500% și te poți purta cu eventualii clienți ca și cu niște sclavi. “Ce-o să facă? O să plece la altul? De unde, că nu-i alt magazin aici!
2) Chiar dacă ai multe puncte slabe, poți reuși în carieră. Trebuie doar să te ferești ca-n afacerea ta să ai de-a face cu unul din punctele tale slabe. Concentrează-te pe ceea ce știi să faci. Excelează în acel domeniu și pe parcurs, parte din punctele slabe îți vor deveni puncte forte. Desigur, există și reversul medaliei, când punctele slabe vor deveni puncte forte, iar punctele tale forte cu care ai pornit la drum să-ți creeze feste.
3) Un antreprenor ca să devină de succes, NU va trebui să aibă motivație principală banii! La asta nu am ce să comentez. E o regulă de bun simț, general valabilă oricui.

Abia aștept mâine următoarea lecție – Abilități de comunicare (unde eu am lacune).
Pentru mai multe detalii despre acest curs, citiți aici!

Hand pointing at a Entrepreneur word illustration on blue background.

Hand pointing at a Entrepreneur word illustration on blue background.

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Read more:
FUFOrial – Episodul 10 – La pescuit

Vreţi să prindeţi peşte? Nu ştiţi ce scule vă trebuie la voi? Vă e frică să nu vă căraţi cu...

Cele mai epice ghete create vreodată!

Una dintre maniile mele sunt ghetele. Ghetele și ceasurile. Dacă m-ai lăsa un an într-un magazin de ghete și ceasuri,...

Recomandări de gadgeturi

Azi am de recomandat niște gadgeturi foarte drăguțe. Și nu vor fi, ca de obicei, tablete, televizoare și routere. Am...

Close