Cum a fost la curs? Ziua I.

Azi am avut prima zi din cursul “Compentențe antreprenoriale” din cadrul Programului Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).
Mi-a plăcut, pot declara faptul că am învățat ceva nou chiar din prima zi. Pot enumera trei chestii importante învățate azi.
1) Dacă-ți deschizi o afacere într-o zonă în care mai există unul sau mai mulți cu același tip de afacere, ai șanse peste 80% să-ți meargă din plin. Deoarece și nu din cauză că vei avea concurență. Deja lumea știe că acolo e acel tip de afacere. să zicem că deschizi un butic. Mușterii vor fi atrași de nou “Ia să vedem ce-au ăștia pe aici!“. Depinde de tine ca pe cei ce-ți calcă pragul să-i faci clienți fideli. Nu neapărat prin prețuri mici. Există și alte metode de-a atrage clienții.
Dacă îți deschizi butic într-o zonă în care nu e niciunul, gândindu-te că “Să vezi ce dau acum lovitura, că n-am concurență“, s-ar putea să rămâi cu afacere-an aer. Motivele sunt multe. Pot enumera faptul că vei considera că fiind singurul din zonă, vei putea pune adaos comercial 500% și te poți purta cu eventualii clienți ca și cu niște sclavi. “Ce-o să facă? O să plece la altul? De unde, că nu-i alt magazin aici!
2) Chiar dacă ai multe puncte slabe, poți reuși în carieră. Trebuie doar să te ferești ca-n afacerea ta să ai de-a face cu unul din punctele tale slabe. Concentrează-te pe ceea ce știi să faci. Excelează în acel domeniu și pe parcurs, parte din punctele slabe îți vor deveni puncte forte. Desigur, există și reversul medaliei, când punctele slabe vor deveni puncte forte, iar punctele tale forte cu care ai pornit la drum să-ți creeze feste.
3) Un antreprenor ca să devină de succes, NU va trebui să aibă motivație principală banii! La asta nu am ce să comentez. E o regulă de bun simț, general valabilă oricui.

Abia aștept mâine următoarea lecție – Abilități de comunicare (unde eu am lacune).
Pentru mai multe detalii despre acest curs, citiți aici!

Hand pointing at a Entrepreneur word illustration on blue background.

Hand pointing at a Entrepreneur word illustration on blue background.

Comments

comments

3 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
3 sufragerii de vis pe care le poti copia la tine acasa

Stand pe internet si observand obiceiurile oamenilor de a se imbraca, comporta si decora case, mi-am dat seama ca nu...

Cum sa maximizezi durata de viata a anvelopelor

La fel ce orice piesa de pe masina, anvelopele au o durata de viata finita timp in care pot fi...

,,AVANTAJELE”UNEI VARSTE:60 DE ANI!

O varsta pe care, normal, nu poti s-o eviti! Dar in multe cazuri (cu necazuri) unii, din nefericire, nici n-o...

Close