Cum alegi un hidrofor in functie de necesitate?

Un hidrofor este un dispozitiv care are capacitatea de a alimenta cu apa un imobil. Cel mai des se intalneste in zonele rurale, din cauza ca nu este inca facuta canalizarea, o racordare la o retea de apa sau din cauza presiunii care nu este suficient de puternica pentru a acoperi necesitatile unei cladiri mai mari cum ar fi o scoala sau chiar un spital.

Principalele componente ale unui hidrofor sunt manometrul, preostatul, motorul electric, butelia, corpul pompei, orificiul de evacuare si de aspirare, busonul de umplere pentru amorsare si cel de golire.

Expertii Shop Einstal au ca domeniu de activitate vanzarea de produse pentru instalatiile termice si sanitare. Firma este privata si a fost infiintata in anul 2005 si de atunci se afla in continua dezvoltare, diversificandu-si gama de produse. Este avantajos pentru persoanele ce detin firme sau companiii si cauta sa cumpere engros mai multe tipuri de produse de acest fel de la un producator ca cel mentionat din varii motive.

Misiunea acestora este de a vedea cat mai multe zambete pe fata clientilor multumiti. Persoanele care se ocupa cu distribuirea de hidrofoare, pompe sumersibile sau altele dau dovata de seriozitate si profesionalism.

Ce trebuie sa stiti despre alegerea hidroforului?

In functie de debitul de apa, alegerea de hidrofoare o vei face astfel.

Trebuie sa iei in calcul numarul de consumatori din locuinta ta. Pentru o situatie in care sunt putine persoane, 2 sau 3, este suficienta consumarea de 20 l pe minut. Iti recomand  hidrofoare cu pompa periferica cu o capacitate de extractie de 2,5 m cubi pe ora.

In cazul in care adancimea la care se afla sursa de apa sau suprafata de irigatii este mai mare este necesara achizitionarea unui hidrofor cu pompa automorsata. Veti putea sa alimentati locuinta de la adancimi de aprooximativ 40 de metri, iar vasele pe care le au aceste hidrofoare vor putea colecta in jur de 80 de litri de apa.

Va recomand sa instalati hidroforul cat mai aproape de sursa de apa, fie ea o fantana, un put sau un lac. Procesul de instalare este mai complex, dar puteti cere ajutorul unui specialist. 

Luati in considerare si adancimea de la care se va face aspirarea, de asemenea si inaltmea de refulare deoarece  exista mai multe tipuri de hidrofoare si daca se va face alegerea gresita, se va defecta intr-o perioada scurta de timp. Tensiunile pot varia de la 230 V pana la 380 V.

Viata unui hidrofor poate depinde de modul in care este intretinut. Nu recomand sa il intrerupeti si reporniti frecvent, deoarece ii va afecta functionalitatea din cauza presiunii scazute, spre exemplu. Trebuie sa fie montat intr-un loc ferit de inghet sau de radiatie solara, deci recomand folosirea unei camere tehnice.

Cel mai des se defecteaza componente boilerului la care este conectat hidroforul, precum termostatul, sau se depune calcar pe componentele de incalzire din cauza apei cu durabilitate mare sau coroziunii.

Avand in vedere cele enumerate mai sus, alegerea unui hidrofor de pe www.shop-einstal.ro  va fi mai usoara daca stiti deja care sunt nevoile personale si ale locuintei in care traiti.

Comments

comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
E ziua mea! Câte beri beau azi?

Nu știu. Să vedem cât se strânge. E ca un test, voi bea o bere iar de restul voi lua...

Caut scaune auto pentru copii fiind obligat de lege

Am un copil mic și nu-l pot transporta cu automobilul oricum. Din 15 februarie 2016 au intrat în vigoare noile...

Ce aș face cu Evolio Xound Pro?

Grea încercare mi s-a pus în față. La o întrebare banală, cum să răspunzi atât de frumos, de neobișnuit, încât...

Close