Cum e treaba cu “erorile de pe site”?

Ne cerem scuze pentru erorile de pe site, comanda dvs. nu poate fi onorată. Vă mulțumim pentru înțelegere!
Așa-i că v-ați săturat să primiți așa ceva în mail în urma unor comenzi on-line?

S-a întâmplat de nenumărate ori, ca pe diferite site-uri, la unele produse, să ai prețuri infime, o reducere de 90% chiar. Lumea a făcut comandă, convinsă că a prins o super promoție, unii chiar au plătit on-line, apoi au primit mail:
Ne cerem scuze pentru inconveniente, a fost o eroare pe site, comanda dvs. nu va putea fi onorată la prețul de x lei, aceasta costând xxx lei. Vă mulțumim pentru înțelegere“.

Prima oară, o astfel de “eroare“, a fost mâna unui hacker român, Călin (îmi scapă numele de familie), care, în 1999, a spart câteva site-uri americane, punând punct în loc de virgulă. Astfel, un laptop de 1,999 dolari (o mie nouă sute nouăzeci și nouă) a costat… 1,99 dolari. Doi dolari deci. Asta pentru că americanii pun virgulă ca despărțitor, în timp ce noi punem punct.
Apoi, după ce-a salva erorile respective, a cumpărat lega de pe site-urile respective. A comandat vreo 100 de laptopuri și 50 de monitoare. A plătit 2.000 de dolari reali pe comandă. Prejudiciul firmelor? 2 milioane de dolari.

A intrat poliția pe fir, urmărire generală, l-a prins pe gagiu. L-a prins nu pentru comenzi, ci pentru faptul că nu-și ștersese urmele bine de pe serverele hackuite. A avut 11 capete de acuzare, iar la 4 dintre ele a fost gpsit nevinovat. S-a recuperat marfă în valoare de 1,5 milioane de dolari, câteva zeci de monitoare și laptopuri deja le vânduse la prețuri bune pe internet. Adică în jur de 1000 de dolari laptopul. S-a făcut cu doar penal și vreo 2 milioane și ceva de dolari. Însă asta e ancient history. Călin Mateiaș îl cheamă pe gagiu, în prezent iar căutat de americani pentru fraudă de 6 milioane de dolari. Ia-l și prinde-l dacă poți.

Și revin la problema mea. Acum avem jdemii de firewalluri și x sisteme de protecție a unui site care vinde produse. Și când deja ești pe piață de ani buni nu-ți iert faptul că “am avut erori” și nu poți onora comanda. Emag a pățit așa, și-a cerut scuze apoi a onorat toate comenzile. Apoi a venit rândul de la Cel. De-au vândut zeci de televizoare cu 49 lei pe site. s-au făcut că plouă, au băgat la înaintare aia cu “ne cerem scuze, nu putem onora comanda, uite ce zice aici, că dacă ai făcut comandă pe site nu-i neapărat 100% rezolvată, chit c-ai plătit-o“.
În 2014, când plătești oameni tocmai să nu existe breșe în securitate. Din câte am înțeles, au fost dați în judecată apoi au pierdut procesul. Să vedem cum evoluează lucrurile.

Ieri ieară, Evomag vindea Galaxy Note 3 cu 748 de lei. Evident, s-au făcut câteva comenzi. Unii au plătit deja produsul, alții așteaptă azi mailul. Câțiva trag speranță pentru un mail de genul “mulțumim pentru comanda efectuată, puteți veni la sediu pt. a ridica produsul“, însă majoritatea așteaptă “ne cerem scuze, a dracului eroare domne…
note4
Mă întreb ce-o face un vânzător din piață, dacă-i schimbi când nu e atent prețul la roșii. În loc de 4,5 lei, să-i pui 1,5 lei. apoi să vină 10 inși să cumpere de la el. Va zice că-i prețul de 4,5 nene, că a pus careva alt cartonaș, că stai să vezi. Vor pleca de la taraba lui, înjurându-l. În mod normal, mă gândesc eu, se poate tocmi vânzătorul cu clineții.
Domne, era 4,5 lei, pe cartonaș scria 1,5. Hai cădem la pace. 3 lei kilul, e bine? Pe 2 kile îmi dai 5 lei, toată lumea e mulțumită!

Da, atunci ar fi lumea mulțumită. Ar fi o metodă prin care firmele de shopping on-line ar scăpa de injurii, chit că n-ar fi o metodă tocmai elegantă, tocmeala ca la piață. Însă vrei să scapi cu obrazul nepătat. Cel puțin așa mă gândesc eu.
Rămâne de văzut care va fi mișcarea viitoare. Și mișcarea celor de la evomag a fost “ne cerem scuze, nu putem onora comanda, din cauza unei erori“.

Apropos, în ultima vreme văd că și românii s-au deșteptat și-au început să dea firme în judecată, cu 80% dintre cazuri rezolvate în favoarea clienților.

Comments

comments

13 Comments

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.